Sport

Dag vier van de Spelen weinig succesvol, maar Piek en hockeysters bieden hoop

Vivian Sevenich komt met Oranje voor het eerst in actie tijdens de Spelen.
Vivian Sevenich komt met Oranje voor het eerst in actie tijdens de Spelen. © ANP
TOKIO - De Olympische Spelen verlopen nog weinig succesvol voor Nederland. Ook de Gelderlanders kunnen daar weinig verandering in brengen, al was er dinsdag wel voorzichtig succes voor badmintonster Selena Piek en de hockeydames.

Hockeydames winnen

De Nederlandse hockeysters kwamen om 03.00 uur als eerste in actie. Xan de Waard uit Renkum en Sanne Koolen uit Nijmegen namen het met de nationale ploeg op tegen Ierland. Na eerder al van India te hebben gewonnen (5-1), werd de tweede wedstrijd omgezet in een 4-0-zege.

Gemengde gevoelens bij Piek

Selena Piek uit Arnhem stootte samen met dubbelpartner Cheryl Seinen door naar de kwartfinales. De twee overklasten de Egyptische Doha Hany en Hadia Hosny met 21-6 en 21-10. Dinsdag spelen Piek en Seinen om de groepswinst tegen het Japanse duo Matsumoto en Nagahara.
Piek is in het gemengd dubbel wel uitgeschakeld. Samen met Robin Tabeling won ze eveneens van Egypte (21-9 en 21-4), maar meer dan de eer stond er niet op het spel. Het badmintonduo was namelijk na twee eerdere nederlagen al uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales.

Nachtmerrie voor Koolhof

Voor Wesley Koolhof uit Duiven begon de vierde dag van de Olympische Spelen dramatisch. Hij zou met Jean-Julian Rojer in actie komen tegen de Nieuw-Zeelanders Marcus Daniell en Michael Venus, maar zijn dubbelpartner testte positief op het coronavirus. Voor Koolhof is het toernooi daarom in één klap voorbij.

Waterpolosters geven zege uit handen

De Nederlandse waterpolosters konden niet voor een lichtpuntje zorgen. In hun eerste wedstrijd verloren Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde, Simone van de Kraats uit Barneveld, Iris Wolves uit Ede en Joanne Koenders uit Arnhem van Australië. De waterpolosters leidden tegen het einde van het tweede kwart nog met 8-4, maar gingen uiteindelijk met 12-15 ten onder.