Sport

Nieuwkomers willen supporters De Graafschap vermaken

Hicham Acheffay.
Hicham Acheffay. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Voor het eerst in ruim 300 dagen waren er weer supporters aanwezig bij een wedstrijd van De Graafschap en dat deed de nieuwkomers Hicham Acheffay en Danzell Gravenberch goed. Beide spelers willen dit jaar het publiek vermaken.
Het waren er nog niet veel op de Vijverberg zaterdagmiddag, maar wel genoeg om een hele andere voetbalbeleving te creëren, vertelt linksbuiten Hicham Acheffay. "Je merkt dat het met de supporters meteen anders is. De sfeer is anders, de energie is anders. Het is heerlijk met supporters."
Tekst gaat verder na de video.
Nieuwkomers willen supporters De Graafschap vermaken
Ook Danzell Gravenberch merkte dat, die al tijdens het warmlopen meerdere keren werd toegezongen. "Ja, ik heb het gehoord. Dat is toch mooi? Ik kreeg meteen een lach op mijn gezicht. Dat vind elke speler mooi. Daardoor wil ik ze zeker wat teruggeven. Ik wil hier wel vaker spelen hoor."
Dat willen de fans ook wel. En als Acheffay het op zijn heupen krijgt, is ook dat een speler waar ze in Doetinchem graag voor naar het stadion komen. "Ja, ik ben een speler met veel dreiging aan de bal en veel acties maakt. En ja, dan is het lekker als je het publiek achter je hebt", vertelt de 20-jarige aanvaller die overkwam van Grasshoppers.

Beslissend zijn

Vanmiddag was de buitenspeler al belangrijk bij het uitlokken van een penalty. En als het aan hem ligt, wordt hij vaker beslissend voor De Graafschap. "Als een team goed draait en veel de bal heeft, komen individuele kwaliteiten naar boven. En dan heb je ook spelers nodig die het publiek kunnen vermaken. Daar ben ik voor gehaald en ik wil ook beslissend zijn voor het team."
Dat wil Gravenberch ook, die overkwam van Sparta. "Als ik het heb over iets teruggeven aan het publiek, dan heb ik het over doelpunten maken, goed spel en hopelijk heel veel overwinningen."