Instellingen

Getergde Tannane wil speeltijd zolang hij bij Vitesse zit

Oussama Tannane wil een basisplaats
Oussama Tannane wil een basisplaats © Omroep Gelderland
TERWOLDE - Oussama Tannane was in het oefenduel tegen Go Ahead aanvoerder van Vitesse.
Dat lijkt een eer, ware het niet dat de Arnhemmers met de beoogde reserves speelden. "Ja, heel leuk. Ik heb er vorig jaar hard voor gewerkt. Maar ik heb nog niet heel veel gespeeld, alleen kort als invaller. Dit is mijn eerste wedstrijd in de basis."
Tannane is getergd bij Vitesse
Tannane neemt echter geen genoegen met een rol op het tweede plan. "Ja, ik ben voetballer en geniet ervan om te spelen. Alleen moet je deze vraag aan de coach stellen."
De aanvaller lijkt niet in de plannen van trainer Thomas Letsch voor te komen, net als Riechedly Bazoer. Beide smaakmakers van vorig seizoen hadden eigenlijk al een transfer moeten maken. In het oefenduel toonde het duo zich nadrukkelijk. "Ja, iedereen weet wat hij kunnen en dat heeft iedereen vorig jaar ook gezien. We hebben nu niet eens wedstrijdritme en laten het toch al zien."
Oussama Tannane poseert met fans
Oussama Tannane poseert met fans © Omroep Gelderland
De aanvaller wil zo snel mogelijk terugkeren in de basis, liefst al in de Conference League over minder dan twee weken. "Ik ben een liefhebber. Ik zal alles doen om Vitesse te helpen, dat kan ik zeker met mijn kwaliteiten. Maar het is aan de trainer. Ik heb tegen hem gezegd dat ik alles zal geven voor Vitesse zolang ik hier ben. Alleen, hij heeft een andere keuze gemaakt."
Van een transfer is het nog altijd niet gekomen. "Natuurlijk, als je een heel goed seizoen hebt gedraaid, spelen er bepaalde dingen. Iedereen weet hoe de markt nu in elkaar zit. We moeten afwachten. Als ik nog onder contract sta bij Vitesse, wil ik spelen. Alleen gebeurt dat jammer genoeg niet."
De Mos heeft kritiek op Tannane.
De Mos heeft kritiek op Tannane. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!