Vitesse speelt met Bazoer en Tannane gelijk tegen Go Ahead

Tannane wil belangrijk zijn voor Vitesse
Tannane wil belangrijk zijn voor Vitesse © Omroep Gelderland
TERWOLDE - Vitesse heeft vrijdagavond gelijkgespeeld in de vriendschappelijke ontmoeting met Go Ahead Eagles.
Na vier nederlagen (tegen AEK Athene, Lokomotiva Zagreb, FC Nordsjaelland en Schalke 04) en een overwinning (op OFI Kreta) mocht Vitesse in Terwolde voor de zesde keer deze voorbereiding aan de bak.
Tannane is getergd bij Vitesse
Trainer Thomas Letsch startte met veel spelers die waarschijnlijk dit seizoen niet in de basis gaan starten. Daarbij ook de vedetten van vorig seizoen: Riechedly Bazoer en Oussama Tannane, die zelfs aanvoerder was. De nieuwe Duitse doelman Markus Schubert maakte zijn debuut. Hij viel vooral op door zijn nadrukkelijke coaching. Hilary Gong, normaliter aanvaller, speelde vanaf rechts als wingback.
De fanatiek coachende doelman Markus Schubert
De fanatiek coachende doelman Markus Schubert © Omroep Gelderland
De Arnhemmers begonnen moeizaam, maar kwamen na een kwartier beter in de wedstrijd. Patrick Vroegh had een aardig schot en Bazoer gaf veel offensieve impulsen. Tannane zocht het in acties, die niet altijd lukten. Go Ahead had een grote kans toen veteraan Jacob Mulenga op randje buitenspel de lat raakte. Maar het veldspel van Vitesse was over het algemeen beter. De 1-0 viel uit een vrije trap van Tannane. Zijn voorzet bereikte Oussama Darfalou, die boven iedereen boven uittorende en raak kopte.
Vitesse weet waar het aan toe is als Dundalk wordt uitgeschakeld
Vitesse weet waar het aan toe is als Dundalk wordt uitgeschakeld © Omroep Gelderland
Tannane ging vlak voor rust verbaal in de slag met de scheidsrechter en dat leverde de gelegenheidsaanvoerder geel op. Vlak voor rust viel de gelijkmaker, toen Vitesse achterin niet attent reageerde en daarvan profiteerde Giovarny Sluiter.

Veel eigen jeugd

Na rust keerden Tannane, Darfalou en Schubert niet meer terug. Onder meer Nikolai Baden Frederiksen maakte zijn entree. Vitesse had direct al een aardige kans van Daan Huisman en na een prima actie van Gong miste Frederiksen een opgelegde kans. De Deen probeerde het even later van afstand en kreeg daarvoor een uitbrander van Bazoer. Die ging er even later zelf ook uit, waarna Vitesse plotseling zeven spelers uit de eigen opleiding op het veld had staan.
Verder dan 1-1 kwamen beide teams niet in Terwolde. Go Ahead kreeg een enorme kans via Isac Lidberg, maar doelman Daan Reiziger (ingevallen voor Schubert) trad adequaat op. De keeper was later nog eens belangrijk en maakte een nieuwe kans voor de Deventenaren onschadelijk. Million Manhoef was op zijn beurt eveneens dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schot voorlangs gaan.
Vitesse speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Lommel. Dan komen de beoogde basisspelers in actie. De oefencampagne eindigt volgende week, met een wedstrijd tegen VfL Bochum.