Sport

De Treffers voldoet na waarschuwing nu wel aan coronaregels

Publiek op het terras van De Treffers.
Publiek op het terras van De Treffers. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Voetbalclub De Treffers uit Groesbeek heeft zich dinsdagavond rond de wedstrijd tegen eerstedivisionist TOP Oss goed aan de coronaregels gehouden. Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
Controleurs van de veiligheidsregio constateerden vorige week dinsdag bij een oefenwedstrijd tussen De Treffers en De Graafschap dat het publiek te dicht op elkaar stond. Dat gebeurde op het terras bij de kantine. Daarop kreeg de tweededivisionist uit Groesbeek een waarschuwing.
Bekijk hier een reportage over die bewuste avond, tekst gaat daarna verder:
"We hebben gesprekken gevoerd en onze verbetervoorstellen zijn overgenomen", vertelt de woordvoerder van de veiligheidsregio. "Die zijn uitgevoerd en het heeft niet tot problemen geleid. De Treffers gaat met de gemeente de volgende wedstrijd voorbespreken."
De kantine, het terras en het clubs bleven dinsdagavond dicht. Bovendien moesten bezoekers een vaste looprichting volgen. Acht stewards hielden in de gaten of iedereen zich aan de maatregelen hield.
Woordvoerster Erna van de Ven van De Treffers bevestigt dat alles goed is verlopen tegen TOP Oss. "De maatregelen blijven voorlopig. We spelen in ieder geval zonder uitpubliek en alleen voor eigen leden. Dinsdag spelen we tegen NEC en de competitie begint pas over vijf weken. Dit weekend gaan we weer bij elkaar zitten." Dan wordt bekeken of de kantine weer deels open kan.

Zie ook: