Sport

Krumins loopt record bij Marikenloop op 5 kilometer

Susan Krumins wint in Nijmegen.
Susan Krumins wint in Nijmegen. © Facebook/Marikenloop
NIJMEGEN - Susan Krumins-Kuijken (32) uit Nijmegen heeft zondag de eerste afstand van de Marikenloop gewonnen. Ze schreef de 5 kilometer op haar naam in 15 minuten en 40 seconden. Ze was bijna een minuut sneller dan Lotte van der Pol. Miranda Boonstra (Nijmegen Atletiek) won met overmacht de 10 kilometer.
Krumins deed in Nijmegen met succes een aanval op haar eigen Marikenlooprecord, dat sinds 2013 stond op 15.43. Achter Van der Pol eindigde Kim Dillen als derde in 16.48.
De afstand van 7,5 kilometer werd een prooi voor Frouke ten Broeke uit Grave. Ze won in 32.34.
Tekst gaat verder na de video:
Zoals verwacht won Miranda Boonstra uit Molenhoek van Nijmegen Atletiek, met overmacht, de laatste afstand van de dag. Ze had op de 10 kilometer haar zinnen gezet op het parcoursrecord van Pauline Claessen uit Velp uit 2004. Boonstra moest daarvoor sneller lopen dan 36 minuten en 9 seconden. Ze kwam niet in de buurt van die tijd: 37.28.

Mannen en trails

Voor het eerst was de Marikenloop opengesteld voor mannen en hardlopers voor trails. Die wedstrijden waren zaterdag. De trailruns, met afstanden van 7, 12, 18 en 25 kilometer, telden ruim 2400 deelnemers die over de finish kwamen.
In totaal kwamen op de diverse afstanden, inclusief de wedstrijden voor kinderen, dit weekend zo'n 6500 lopers over de finish.
Omroep Gelderland zendt om 17.20 uur een reportage uit over de editie van dit jaar.