Instellingen

Onderweg, thuis of op het werk, het is altijd fijn om op te staan met Nieke Hoitink. Zij maakt Gelderland elke werkdag wakker met het nieuws van dichtbij, het weer van hier en de verkeerssituatie bij jou om de hoek. Lekker de dag in van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 9.00 uur.

Over Nieke Hoitink
Nieke Hoitink werkt sinds 2004 voor Omroep Gelderland. Ze heeft de hele provincie doorgereisd voor nieuwsreportages en verslag, werd na een aantal jaren nieuwslezer en is nu de radiopresentator met wie Gelderland elke werkdag wakker wordt. Nieke Hoitink presenteert op werkdagen het ochtendprogramma Goedemorgen Gelderland.

Nieke vind het geen probleem dat ze elke daarvoor vroeg moet opstaan: “Anders kon ik niet zitten waar ik nu zit. Elke werkdag gaat om half 4 de wekker om te zorgen dat heel Gelderland om 6 uur wakker kan worden met het laatste nieuws vanuit de provincie, maar ook nieuws van daarbuiten. Dat vind ik het mooie aan regionale radio. Dat we een loep leggen op de omgeving dichtbij en zo nieuws belichten dat bij anderen onderbelicht blijft. Maar ondertussen staren we ons niet blind, want we kijken ook over onze grenzen heen.”

Nieke maakte als kind al kennis met nieuws van dichtbij bij de lokale omroep in Aalten. Na het VWO volgde ze de HBO-opleiding Journalistiek in Zwolle. Ze heeft onder andere voor de NOS gewerkt voor de redacties van het Radio 1 Journaal en het Radionieuws en voor RTV Oost.

Nieke woont met haar man, zoon en dochter in Aalten. In haar vrije tijd sport ze graag en in de zomer beklimt ze mooie Alpentoppen.

Contact opnemen met Nieke Hoitink?

Mail: nieke@gld.nl.

Twitter: @niekehoitink

Instagram: niekehoitink

Facebook: RadioGLD