Pretpark Veluwe

Nederlands grootste natuurgebied, de Veluwe, broedplaats en leefgebied van planten en wilde dieren, heeft gedurende de coronapandemie een enorme aantrekkingskracht op de mens. De gevolgen voor de natuur zijn enorm, een trend die al langere tijd bezig is. Als regelmatige bezoeker is dát voor journalist Frank Oosterwegel de belangrijkste reden om een podcast te maken over de teloorgang van zijn Veluwe-gevoel en de natuurbeleving die hij daar ervaart.

In de podcast Pretpark Veluwe zoekt Frank in vier afleveringen uit welke bijdrage bezoekers leveren aan de teloorgang van de Veluwe en vraagt hij zich af of de volgende generatie ook nog kan genieten van al het moois dat dit natuurgebied te bieden heeft. Hij spreekt met natuurbeschermers en recreatieondernemers en klopt aan bij de 'stem van het bos'. In de confronterende podcastserie stelt hij zichzelf uiteindelijk ook de vraag of hij schuldig is aan de teloorgang van de Veluwe.

Op vrijdag 23 juli 2021 verschijnt de eerste aflevering van Pretpark Veluwe

Luister naar deze podcast via de volgende diensten:

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Reageren? mail naar pretparkveluwe@gld.nl.

Muziek: Blue Dot Sessions.