80 kilometer per uur

In de berm van de N303 tussen Ermelo en Putten vind je een klein monument. Het is vrij sober, gemaakt van hout. Wanneer je er in een auto met 80 kilometer per uur langsrijdt, zie je het misschien niet eens staan, daar, tussen het gras.

Journalisten Lisanne van Sadelhoff en Rosanne Sies kwamen het eerbetoon per toeval tegen en vroegen zich af: welk verhaal zit hierachter? ‘Randy Gerritsen’, staat er op de inscriptie. En daaronder: ‘In heaven’. Randy stierf in 2016 op 17-jarige leeftijd.

In de podcast 80 kilometer per uur word je meegenomen in de zoektocht naar het verhaal van Randy. En naar dat van anderen die slachtoffer werden op deze N-weg, want 80 kilometer per uur blijkt een gevaarlijke snelheid. Volgens Veilig Verkeer Nederland valt zelfs een kwart van alle verkeersdoden op wegen als de N303. En in het lijstje van provincies met de dodelijkste N-wegen staat Gelderland, samen met Brabant, bovenaan.

Wat vertelt het monument ons, welke rol speelt het bij de rouw van nabestaanden en waarom is de weg waaraan het staat zo gevaarlijk? Je hoort het in de podcast 80 kilometer per uur.

Deze podcast is ook te vinden in podcastapps als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.