Omroep Gelderland maakt ook podcastseries, over uiteenlopende onderwerpen. Luister waar en wanneer het jou uitkomt. Dat kan via onze site, maar ook gratis via jouw favoriete podcastapp (zoals Apple Podcasts, Stitcher of Player FM)

De Ramp met de Phoenix

In 1847 vertrekt een grote groep Achterhoekers naar Amerika, in de hoop op een beter leven. Vlak voor hun eindbestemming, vliegt hun schip 'Phoenix' in brand. Overlevenden zijn er nauwelijks. In deze podcastserie van Omroep Gelderland volg je Joske Meerdink in een persoonlijke zoektocht, met vragen als: wie zaten er op het schip en waarom wilden ze weg? Hoe kon de ramp gebeuren? Is het wrak ooit gevonden? Maar ook, waarom kent bijna niemand dit verhaal?

Niet van de Wereld

Hoe is het om streng christelijk te zijn in een samenleving die steeds verder ontkerkelijkt? Welke spanningen levert dit op en hoe gaat men hiermee om? Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga dook voor Omroep Gelderland maandenlang in de wereld van reformatorische christenen op de Gelderse Biblebelt. Vanaf 10 oktober is zijn verslag te horen: de vijfdelige verhalende podcastserie Niet van de Wereld.

Pretpark Veluwe

Nederlands grootste natuurgebied, de Veluwe, broedplaats en leefgebied van planten en wilde dieren, heeft gedurende de coronapandemie een enorme aantrekkingskracht op de mens. De gevolgen voor de natuur zijn enorm, een trend die al langere tijd bezig is. Als regelmatige bezoeker is dát voor journalist Frank Oosterwegel de belangrijkste reden om een podcast te maken over de teloorgang van zijn Veluwe-gevoel en de natuurbeleving die hij daar ervaart.


Hart voor Zorg

Sinds de coronacrisis werken de mensen in de zorg extra hard voor ons allemaal. In deze gekke, onzekere tijd staat deze beroepsgroep, die normaal enigszins onzichtbaar hun werk doen, vol in de schijnwerpers. Wat beweegt deze mensen, hoe beleven zij de coronatijd en hoe gaan ze om met druk en tegenslagen?

De dood van Robert

De verwarde Robert (27) sterft op woensdagavond 19 februari 2020 in een begeleide woonvorm in Wageningen. Voor hij sterft, schrijft hij op Facebook: 'help, bel 112'. Wat is hier gebeurd? In de 5-delige podcastserie De dood van Robert onderzoeken journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra het mysterie rondom Roberts dood.

Een Gelders Landgoed

Gelderland telt tientallen kastelen en landgoederen en velen zijn nog altijd particulier bezit. Vaak zwaait een familie die al eeuwenlang op het landgoed woont de scepter. Hoe onderhouden kasteelbewoners een historisch landgoed in deze moderne tijden? Die vraag staat centraal in een nieuwe vierdelige podcastserie van Omroep Gelderland: Een Gelders Landgoed. Verslaggever en historicus René Arendsen duikt in het leven van de familie Van de Plassche-Staring op landgoed De Wildenborch in Vorden.

Verstrikt

Jaarlijks overwegen naar schatting zeker 400.000 Nederlanders om een einde aan hun leven te maken. Toch rust op het hebben van doodsgedachten een groot taboe, we praten er liever niet over. Dat gebeurt juist wél in Verstrikt, een persoonlijke podcast van Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland.

Zo leven jij en ik in 2040

Hoe ziet onze toekomst eruit? Dat is wat journalist Vera Eisink onderzoekt in de Omroep Gelderland-podcastserie Zo leven jij en ik in 2040.

De staat van de senaat

Op 20 maart stemmen we niet alleen voor het provinciebestuur, maar indirect ook voor de Eerste Kamer. Annemieke Schakelaar dompelde zich voor haar podcastserie De staat van de senaat wekenlang onder in dit eeuwenoude instituut.

Maarten Dallinga &

In deze podcast voert Maarten Dallinga openhartige gesprekken met bekende Gelderlanders. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar en wat verwachten zij van 2019? Met onder anderen D66-fractievoorzitter Rob Jetten, wereldkampioen wielrennen Annemiek van Vleuten en Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

Anoniem intiem

Wat is het verhaal achter de zeker tien Gelderse mannenontmoetingsplekken, oftewel seksplekken in de openlucht? Je hoort het in de vijfdelige podcastserie Anoniem Intiem. De luisteraar maakt onder meer kennis met drie (voormalig) bezoekers, die in openhartige interviews hun meest intieme ervaringen en gevoelens delen.