De TV-serie Ons Dorp van Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers met Paillard Bolex-camera's stad en land afreisden om dorpsfilms op te nemen. Een periode die deels onbezorgdheid en onbevangenheid uitstraalt terwijl er ook aangepakt moest worden. Een tijdperk waarin de dorpen en kleine steden besloten en gelukkige gemeenschappen lijken waar iedereen elkaar kent en groet.

Ons Dorp is vanaf 29 augustus iedere maandag te zien op TV Gelderland:

29 augustus: Westervoort 1964
05 september: Borculo 1950
12 september: Alphen a/d Maas 1968
19 september: Heerde 1968
26 september: Hengelo 1965
03 oktober: Kerkdriel 1970
10 oktober: Voorthuizen 1968
17 oktober: Heelsum 1966
24 oktober: Harfsen 1956
31 oktober: Boven -en Beneden-Leeuwen 1970

Waar is de film van jouw dorp?
Wil je weten of er in jouw woon- of geboorteplaats ook een Adolfs-film is gemaakt? Raadpleeg dan deze lijst op onze website, daar staan alle plaatsen op waar in die jaren gefilmd is. Films met een archiefnaam erachter zijn in de meeste gevallen in de beeldbanken van genoemde archieven terug te vinden. Daar is het mogelijk alle gemaakte opnames uit jouw dorp te bekijken. Ken je een film die nog niet is gevonden? Geef het door aan onze redactie via onsdorp@gld.nl zodat wellicht ook jouw dorp of stad binnenkort op TV te zien is.

Ons Dorp komt tot stand in samenwerking met het Gelders Archief, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), Regionaal Archief Rivierenland en de plaatselijke historische genootschappen.

Ons Dorp is iedere maandag wekelijks te zien om 17.15 uur bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.