Nieuws

Veel schade na uitslaande brand in centrum Winterswijk

WINTERSWIJK - In het centrum van Winterswijk heeft dinsdagochtend een grote uitslaande brand gewoed.
Een appartement aan de Willinkstraat brandde volledig uit en twee naastgelegen bovenwoningen raakten beschadigd.
Het vuur begon in een appartement boven chocolaterie Wenters. Toen de hulpdiensten arriveerden, sloegen de vlammen al uit het dak. De bewoners konden op tijd uit de woningen komen. Enkelen zijn opgevangen op het politiebureau van Winterswijk.
De schade aan de panden is groot. Het dak van het appartement waar de brand ontstond, is deels ingestort. De winkels onder de getroffen bovenwoningen hebben waterschade door het bluswerk. 

Schoorsteen

De bewoner van het appartement dat in vlammen op ging, vermoedt dat de brand in de schoorsteen is ontstaan. 'Mijn vrouw werd wakker en riep Bert, Bert de hele woonkamer staat onder de rook. Toen zag ik al zo'n gloed op de schouw.' De man is daana meteen met zijn gezin naar buiten gegaan. 'We stonden buiten op straat en toen sloegen de vlammen al uit het dak. Het zijn allemaal oude panden met veel hout en dat wil wel fikken na 100 jaar.'
De brandweer onderzoekt hoe het vuur is ontstaan. Ook wordt er gekeken of er asbest is vrijgekomen.

Liveblog (gesloten):

08:43 uur Onze verslaggever meldt dat de brand waarschijnlijk in de schoorsteen is ontstaan. De twee winkels met waterschade kunnen waarschijnlijk vandaag niet open.
08:10 uur De brand is onder controle. De eerste eenheden van de brandweer gaan inpakken. De bewoners willen niet reageren.
07:56 uur Er komen foto's binnen van de brand.
07:43 uur Er is veel schade. Het dak is deels ingestort.
07:42 uur Onze cameraman komt ter plaatse. Er zijn geen vlammen meer te zien. Wel is er nog veel rook. De panden worden geventileerd.
07:20 uur Volgens de brandweer was de politie als eerste te plaatse. De vlammen sloegen toen al uit het dak.
07:15 uur Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur bijna onder controle. 'We zitten tegen het sein brand meester aan.' De bewoners blijken te zijn opgevangen op het politiebureau van Winterswijk.
06:52 uur Eerste foto van de brand op Twitter
Grote woningbrand centrum #Winterswijk. Bovenwoning Wilinkstraat in brand. pic.twitter.com/D9auf57JMC
— WimRuesink (@WimRuesink)
06:35 uur De uitslaande brand begon in een woning boven een slagerij. Personen zijn uit het pand en elders opgevangen. Er is niemand gewond.
06:12 uur Volgens de brandweer gaat het om een zeer grote brand. Meerdere panden in brand
06:06 uur Eerste melding van de brand.