Nieuws

Glazen Huys in Nijkerk voor Serious Request

NIJKERK - De gemeente Nijkerk maakt zich op voor de actieweek voor 'het Glazen Huys'.
Vanaf maandag 8 december zullen lokale dj's zes dagen lang radio en televisie maken om geld op te halen voor Serious Request. De uitzendingen zijn van 08.00 uur 's ochtends tot 24.00 uur 's avonds.
De actie is gebaseerd op het Glazen Huis van 3FM, een actie waarbij dj's de week voor kerst zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel door een week lang radio te maken vanuit een glazen huis. Dat Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem. 

Speciale acties en recordpoging

In Nijkerk zijn verschillende acties georganiseerd om geld op te halen. Zo is er een taartenwedstrijd 'Heel Nijkerk Bakt' en is er een speciaal nummer opgenomen waarbij de opbrengst van de verkopen en downloads ook ten goede komt aan de actie. Op donderdag 11 december is er een recordpoging om zoveel mogelijk gitaristen bij elkaar te krijgen.
Tijdens het eindfeest op zaterdag 13 december wordt bekendgemaakt hoeveel geld er precies is opgehaald. Niet het hele bedrag gaat naar Serious Request; de helft van het opgehaalde bedrag gaat naar drie andere lokale goede doelen.
Vorig jaar werd de actie ook georganiseerd, toen werd er 31.104 euro opgehaald.