Nieuws

'Even een pas op de plaats' met Vrijheidsmuseum WO2

ARNHEM - De provincie trekt nog geen geld uit voor het Vrijheidsmuseum WO2.
Gedeputeerde Staten hebben het voorstel van de agenda van de vergadering van Provinciale Staten gehaald nadat het vfonds nieuwe eisen heeft gesteld.
Het vfonds zei eerder al dat het voorlopig geen 6 miljoen euro in het museum steekt, omdat de besluitvorming te lang duurt. Het fonds ergert zich ook aan de negatieve sfeer rond het museum, dat in Nijmegen zou moeten komen. Het vfonds heeft zaterdag in een e-mail aan de provincie laten weten dat het Oorlogsmuseum in Overloon in elk geval het museum moet steunen, zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. Maar dat museum, het grootste oorlogsmuseum in Nederland en de oorspronkelijke initiatiefnemer, uitte afgelopen week juist forse kritiek op de plannen. 

Gedeputeerde: even een pas op de plaats

Volgens Van Dijk is het nu zeer de vraag of er wel voldoende draagvlak is. Daarom wil hij Provinciale Staten woensdag niet laten beslissen over 300.000 euro voor de verdere uitwerking van de plannen voor het museum. 'Even een pas op de plaats.' Van Dijk wil de komende 2 weken peilen of het museum kans van slagen heeft. Hij wil een rondje langs een aantal musea en sponsors maken.