Nieuws

Arnhemse powerlifters naar WK in Las Vegas

ARNHEM - Koffers pakken en op naar Las Vegas! De twee succesvolle Arnhemse powerlifters Rinaldo Visser en Mike Overkampvertrekken donderdag naar de VS om mee te doen aan het WK Powerliften.Tijdens de Open Ierse KampioenschappenPowerliften in april kwalificeerden de twee zich met respectievelijk eeneerste en tweede plek.
Dankzij een sportsubsidie van de gemeente Arnhem kunnen de sterke mannen de reis naar Amerika ook daadwerkelijk maken.

Training belooft veel goeds

Het is goed gesteld met de lichamelijke toestand van beide heren. Rinaldo had twee weken geleden nog een griepje maar heeft de afgelopen 16 weken wel keihard kunnen trainen. 'Ik heb gewichten getild tijdens mijn training die ik nog nooit heb kunnen tillen. Dus dat belooft wel een mooi WK.' Voor Mike zijn de verwachtingen wel ietsjes bijgesteld. Vanwege een ietwat moeilijke schouder wordt er bij het bankdrukken geen persoonlijk record verwacht.

Volgend WK weer op bekend terrein

De sfeer tijdens de wedstrijden in Ierland is Rinaldo goed bevallen. 'Ik vind dit de beste en mooiste wedstrijd die ik tot nu toe getild hebt. 'The atmosphere was electric', zeiden de Ieren zelf. Die mensen waren allemaal echt supervriendelijk, behulpzaam en respectvol naar elkaar toe.' In 2015 zijn de wereldkampioenschappen in Ierland, dus volgend jaar belooft mooi te worden.
Foto: Rinaldo en Mike in Ierland

Verwachtingen voor Vegas

De heren vertrekken donderdag, maar het WK Powerliften is al begonnen in Las Vegas. Omdat Rinaldo en Mike in verschillende gewichtsklasses zitten, beginnen voor hen de wedstrijden respectievelijk zaterdag en zondag. Ze hebben er zin in. 'In Amerika doen ze alles over the top, dus ik heb veel verwachtingen', aldus Rinaldo. Maar een eerste plaats is misschien wat te overmoedig. 'In mijn klasse zit een all time recordhouder. Die man is al over de 40, maar echt de gedoodverfde winnaar. Op dat niveau zit ik niet, hij is echt de beste ooit.' Met een plek in de top 3 is de Arnhemmer al dik tevreden.
Powerliften is een krachtsport die bestaat uit drie verschillende bewegingen: de squat (een kniebuiging met de stang in de nek), het bankdrukken (liggend op de bank de stang met gewichten vanaf de borst omhoog stoten) en de deadlift (het gewicht vanaf de grond omhoog tillen tot het middel).