Nieuws

Opnieuw controle op chaletpark Putten

KOUDHOORN - De gemeente Putten en de politie hebben donderdagmorgen een controle gehouden op chaletpark Reewold in de buurtschap Koudhoorn.
Ze keken wie daar verblijven en of er sprake is van onveilige woonsituaties.
De actie begon om 5.00 uur en was rond het middaguur afgelopen. Er waren enkele tientallen mensen van de gemeente en de politie bij betrokken. Wat de controle heeft opgeleverd, is nog niet bekendgemaakt.
De gemeente wil op termijn alle parken controleren. Vorige maand was vakantiepark Marx Hoeve aan de beurt, in april 6 kampeerterreinen bij de buurtschap Krachtighuizen en in januari bungalowpark De Kern. Vele tientallen mensen bleken niet ingeschreven te staan bij de gemeente. Dat werd toen alsnog geregeld. Ook werden openstaande boetes geïnd.

'Het is een rustig park'

Beheerder Bram van Lagen was van tevoren niet op de hoogte gebracht van de controle, maar hij noemt het 'een goede zaak'. Veel onregelmatigheden zullen er niet worden aangetroffen, zei hij 's morgens. 'Het is een rustig park. Misschien dat er hier en daar wat boetes worden geïnd.'
Volgens Van Lagen zit hij er met zijn team al 2 jaar 'bovenop'. Zo worden de gasten, onder wie veel Poolse arbeiders, eerst gescreend.
Archieffoto