Nieuws

Klasgenoten herdenken omgekomen Rowen

ZUTPHEN - Op basisschool Lea Dasbergschool in Zutphen is vrijdagmiddag Rowen Batsherdacht.
Leerlingen herdachten hun vriendje en medeleerling, die 17 juli om kwam bij de vliegramp met de MH17. Vorig jaar zaten ze samen in groep 8.
Zijn zusje Kyleigh onthulde een herinneringsmonument voor de omgekomen jongen. Daarna waren de aanwezigen korte tijd indrukwekkend stil. Het monument is een lijst met foto een gedicht. Het hangt in de hal van de basisschool op de plek van de rode loper waarover Rowen deze zomer de school uitholde.

Uitzicht op de wereldkaart

Rowen zat samen met zijn moeder en haar vriend in het vliegtuig van Malaysian Airlines, dat werd neergeschoten boven Oekraïne. De jongen woonde bij zijn vader in Zutphen, hij zou dit schooljaar naar het Stedelijk gaan. Een paar dagen na de eindmusical vertrok hij voor een vakantie naar Bali. Volgens zijn juf Hannie Lensing zat hij in de klas op een zelfgekozen plaats met uitzicht op de wereldkaart, omdat hij zich verheugde op de reis.

Spandoek bij skatebaan

Volgens directeur Han Slegt hebben de jongeren veel behoefte aan samenkomen om Rowen te gedenken. Zij zijn inmiddels brugpiepers; hij zou naar het Stedelijk gaan. Bij de skatebaan in de wijk De Leesten hangt nog steeds een heel groot spandoek van Rowen Bats.

Stille tocht

In augustus werd een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis aan de jongen, daar liepen bijna 1000 mensen in mee. Het is voor zijn voormalige klasgenootjes de eerste keer dat ze weer samenkomen in hun oude klaslokaal. Voor de onthulling herdachten ze Rowen, die 12 jaar oud was.