Nieuws

Biënnale van start in Nijmegen

NIJMEGEN - 'Reload, kunst om op te laden'.
Dat is het thema van de negende editie van de Biënnale Gelderland. Reload laat zien hoe een verstoring de beeldend kunstenaar inspireert om andere wegen in te slaan. Kunstenaars laden zich telkens weer op, om vervolgens door te gaan met uitvinden en vernieuwen. Met die creativiteit weten zij steeds opnieuw te verbazen, te roeren, te prikkelen en geven ze het publiek de kans de wereld met andere ogen te bekijken.

Museum Het Valkhof

De start was vrijdagavond in Museum Het Valkhof in Nijmegen. De afgelopen edities werd een Biënnale telkens samengesteld door één curator. Het bijzondere van deze editie is dat het curatorschap ditmaal in handen is van een curatorenkwartet, afkomstig van Galerie Bart en Expoplu: Kim Uittenhout, Simone Kol, Bas Mühren en Jan-Wieger van den Berg.

Arnhem en Nijmegen

De Biënnale Gelderland begon ooit in de jaren 90 van de vorige eeuw. In de afgelopen decennia is het niet altijd haalbaar gebleken om het evenement elke twee jaar te houden. De laatste jaren echter wordt de Biënnale met regelmaat om en om in Arnhem en Nijmegen georganiseerd. In 2016 vindt Biënnale Gelderland weer in Arnhem plaats.