Nieuws

Halloweengangers stranden op station Harderwijk

HARDERWIJK - Zo'n 70 jongeren zijn vrijdagnacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk.
Ze waren na een halloweenavond in attractiepark Walibi gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist.
De Halloween Friday Night was om 23.00 uur afgelopen. Volgens een woordvoerster van Walibi slaagde vervoerder Connexxion er niet in om iedereen met de bus op tijd bij het station te krijgen. Mogelijk heeft de vervoerder er niet op gerekend dat de meeste feestgangers tot het eind van de avond bleven, aldus de woordvoerster.
Door het slechte weer waren de jongeren koud en nat. De politie deelde eerst nog dekens uit, maar vond het onverantwoord om ze op het station te laten wachten tot de eerstvolgende trein, die om 7 uur gaat.

In eerste instantie ging het om een groep van bijna 200 man, maar de meesten wisten zelf vervangend vervoer te regelen. De achterblijvers zijn onder begeleiding van politie en ambulance naar de sporthal gebracht, waar voor warme drank en eten werd gezorgd. Uiteindelijk raakte niemand onderkoeld en hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Ontspannen sfeer

Locoburgemeester Jeroen de Jong was 's nachts in de sporthal. 'De sfeer was vrij ontspannen. Een deel ging op de matrassen en kussens liggen. Een ander deel besloot te gaan voetballen, even een balletje hoog houden. Er zaten fraaie staaltjes bij; het was een getalenteerde groep.'
Ook zaterdag en zondag is er nog een Halloween Friday Night. De gemeente neemt contact op met Walibi om te horen wat er vrijdag is misgegaan en hoe zoiets kan worden voorkomen. 'Het is voor hun gasten heel vervelend. En als gemeente zijn we altijd bereid om mensen op te vangen, maar als het niet hoeft, dan liever niet', aldus De Jong.