Nieuws

Groesbeekse piratenlegende neemt hit opnieuw op

GROESBEEK - 'Moeder mag ik trouwen gaan, ik heb toch zo'n lieveling.' Begin jaren tachtig scoorden The Belcanto's uit Groesbeek daarmee een Top 40-hit.
In heel het land deinden de mensen mee met zanger/drummer Theo Peters en de zijnen, terwijl ze moeder al zingend smeekten om permissie.
De tijden veranderden. The Belcanto's verdwenen uit de hitlijsten en gingen in de jaren negentig uit elkaar, moeder gaf toestemming voor het trouwen en Theo kreeg gezondheidsproblemen. Door slepende suikerziekte werden twee benen geamputeerd.
Maar toen hij onlangs telefoon kreeg van een enthousiasteling die oude piratenhits opnieuw wilde opnemen, was Theo daarvoor meteen te porren. Maar naar de studio komen, dat werd lastig met de rolstoel. Geen probleem: de studio kwam naar hem, de Groesbeekse hit werd opnieuw opgenomen aan de keukentafel.
Theo Peters sprak 33 jaar na zijn grootste hit met Eric van den Berg op Radio Gelderland over de goede oude piratentijd, waarbij je je plaatje naar een zolder bracht in ruil voor een doosje aardbeien, en over de remake van zijn hit, Moeder mag ik trouwen gaan.