Nieuws

Klassieker van 'Houdt de Ketting Strak' in Emst

EMST - De echte mountainbikeliefhebber fietst vandaag in Emst de Gisola Emster Veldtoertocht.
De jaarlijkse veldtoertocht van wielerclub Houdt de Ketting Strak is een echte klassieker volgens de Nederlandse Toer Fiets Unie en mag daarom het predicaat 'klassieker' aan zich verbinden.
Zeker 5 mountainbikewedstrijden in Gelderland hebben die status. Behalve de Gisola Emster Veldtoertocht zijn dat de Gorsselse Hei Veldtoertocht, de Wageningse Wintertocht II, Groesbeeks Gruwelijkste en de Mid Winter Veldtoertocht in Gorssel. Ze scoren op alle punten uit het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen van de bond 'een dikke 10'.

Schone fiets

De afgelopen drie jaar namen er meer dan 1200 ATB'ers deel aan de tocht. Na de start vanaf sportpark het Hanendârp van voetbalvereniging Emst reden de deelnemers meteen het bos in, om daar pas vlak bij de finish weer uit te komen. Op het sportpark konden ze gebruik maken van alle faciliteiten, zoals douche- en kleedgelegenheid. Ook werd de fiets schoon gespoten.
De fietsers konden kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30-kilometerroute is vooral bedoeld om kennis te maken met het ATB'en. De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB'er.