Nieuws

Slachtoffer schietpartij Nijmegen klemgereden en beschoten

NIJMEGEN - De 33-jarige man die vorige week vrijdag in Nijmegen zwaargewond raakte bij een schietpartij  werd voor hij werd beschoten klemgereden door twee auto's.
De man heeft inmiddels met de politie gesproken. Hij reed die vrijdag vanaf zijn woonadres in Lindenholt naar de cafetaria aan de Couwenbergstraat in de wijk Hatert in Nijmegen. Toen hij daar om 23:30 uur vertrok naar huis werd hij op de IJpenbroekweg klemgereden en beschoten.

Aanleiding

Was het een afrekening in het criminele circuit, of gebeurde het in een opwelling? Over de aanleiding voor de schietpartij tast de politie nog altijd in het duister.
De politie arresteerde na de schietpartij drie mannen, die later werden vrijgelaten. Ook een vrouw werd gearresteerd. Ook zij is weer vrijgelaten.

Verband met uitgebrande BMW's

De politie denkt dat er mogelijk een verband is tussen het schietincident en 2 uitgebrande BMW's. De twee wagens werden diezelfde nacht gevonden in Doorwerth en Arnhem. 
(Foto's: de uitgebrande BMW's)
De grijze BMW (type 3 serie sedan) werd brandend aangetroffen op de Van de Molenallee in Doorwerth. De blauwe BMW (type 3 serie station) werd op de Orionsingel in Arnhem gevonden. Of het gaat om de twee auto's die het slachtoffer klemreden is niet bekend gemaakt.
Donderdag 16 oktober wordt de schietpartij behandeld bij het televisieprogramma DossierGLD. DossierGLD wordt om 18.20 uitgezonden bij Omroep Gelderland.