Nieuws

Huntelaar zorgt voor ommekeer bij Oranje

AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar uit Angerlo speelde vrijdagavond een belangrijke rol bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Kazachstan in de Amsterdam Arena.Oranje leek op weg naar een zeperd tegen de nummer 127 van de FIFA-ranglijst.
Er stond 0-1 op het scorebord, toen vlak na rust de eveneens Achterhoekse bondscoach Guus Hiddink besloot om Huntelaar in te brengen. Zeven minuten later had 'The Hunter' de trekker alweer overgehaald: 1-1.
De treffer van Huntelaar was de opmars naar een zege. Nadat Kazachstan met 10 man kwam te staan na een rode kaart zorgde Ibrahim Affelay voor 2-1 en uit een strafschop werd het nog 3-1, waardoor Varssevelder Hiddink weer wat lucht heeft. 
Overigens was er nog een opvallend moment: toen Huntelaar net was ingevallen schoot Van Persie op doel, waar hij had moeten afleggen op Huntelaar. Er ontstond zichtbare irritatie tussen de twee, onder meer resulterend in een handgebaar van Van Persie. Huntelaar relativeerde na de wedstrijd het voorval.
Huntelaar: 'Ik word altijd boos als ik de bal niet krijg. Voor de rest was er niet zoveel aan de hand.' pic.twitter.com/Xd6bZejuVP
— VI (@VI_nl)