Nieuws

Voorintholt weer op podium Introdans Jeugd

ARNHEM - Precies een jaar geleden kreeg Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans, een hersenbloeding.
En zaterdag, precies een jaar later, stond hij op het podium van Schouwburg Arnhem om zijn dansgezelschap Introdans Ensemble voor de Jeugd te feliciteren met het 25-jarig bestaan.
Voorintholt heeft een hele weg afgelegd sinds oktober vorig jaar. In de eerste week van zijn herstel werd hij twee keer geopereerd in het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds november verbleef hij in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Op 28 november werd het revalidatieproces gestart op de locatie van Groot Klimmendaal; een derde operatie volgde in januari.
Voorintholt hervatte in september zijn werkzaamheden bij Introdans. Hij verheugde zich enorm op de première van het Kylián-programma JARIG, waarmee het 25-jarig jubileum van Introdans Ensemble voor de Jeugd zaterdag werd gevierd.
Onlangs sprak Roel Voorintholt uitgebreid met Christine Dijkhuis in het TV Gelderland-cultuurprogramma Christine's Cultuursnack:
JARIG is de eerste voorstelling in het jubileumprogramma dit seizoen. De show bevat drie stukken van de bekende choreograaf Jiří Kylián, van wie het werk in Nederland dit seizoen alleen bij Introdans is te zien.