Nieuws

Schade aan boerderijen door windhoos bij Zelhem

ZELHEM - Een windhoos heeft zaterdag aan het begin van de avond schade veroorzaakt in het buitengebied van Zelhem.
De wervelwind kwam even na half 7 voorbij en duurde maar kort. Niemand raakte gewond; wel raakten meerdere boerderijen en schuren beschadigd.

Asbest vrij

Tientallen bomen waaiden om en er vlogen veel dakpannen en tuinstoelen in het rond. Bij drie woningen is de schade aanzienlijk. De brandweer is ingezet om gebouwen te stutten. Eén schuur zou volledig zijn weggevaagd. Bij een andere schuur stortte het dak in en werd het vee wonder boven wonder niet geraakt, meldt de brandweer. Wel is er asbest vrijgekomen bij het instorten van het dak.
Verslaggever Arjan Hoefakker sprak met ooggetuigen die werden overvallen door de windhoos, zoals boer Uenk die met zijn trekker middenin de windhoos terecht kwam:
De Slangenburgweg raakte versperd door omgevallen bomen. De brandweer rukte massaal uit om bomen en takken te verwijderen.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de #windhoos in #Zelhem. Ook het vee kwam er goed vanaf. pic.twitter.com/YnG3GiULUg
— Radio Ideaal (@ideaalnieuws)
Hulpdiensten doen gecoördineerde inzet na plaatselijke windhoos in buitengebied #Zelhem en #Doetinchem. Diverse boerderijen beschadigd.
— VNOGregio (@VNOGregio)
#Windstoten GRIP 1 Middel Hulpverlening (Stormschade) Slangeburgweg - Zelhem 11-10-2014 http://t.co/AlnleDw8rQ #HVforumNL
— Extreem Weer (@HVweerNL)
Omgewaaide bomen blokkeren de Slangenburgweg in #Zelhem. #windhoos pic.twitter.com/nQ2q3LkSTf
— Radio Ideaal (@ideaalnieuws)