Nieuws

Zutphense knakworst terug tijdens Bokbierdag

ZUTPHEN - Een typisch Zutphense knakworst werd zondag geherintroduceerd bij de Nationale Bokbierdag.
De eerste worst van het merk Man Van De Knakworst werd overhandigd aan de burgemeester Arnold Gerritsen van Zutphen. 
Het recept voor de knakworst werd in 1947 ontwikkeld in Zutphen, kreeg in de decennia daarna landelijke bekendheid, maar verdween uit het straatbeeld. De nieuwe eigenaar heeft het product nieuw leven ingeblazen.

Man Van De Knakworst

Slager Bert Koetsier uit het Drentse Ruinerwold maakt de originele worst volgens authentiek recept. Zo wordt de knakworst nog steeds gerookt met behulp van beukenhout en omhuld door een natuurlijk jasje van schapendarm, waardoor de knakworst echt knakt. Het varkensvlees dat wordt gebruikt draagt de keurmerken Beter Leven en Keten Duurzaam Varkensvlees. Na het weekend hebben ook veel cafetaria's in de regio de worst in hun assortiment.