Nieuws

Graafschap College: tonnen naheffing transportbedrijven niet nodig

DOETINCHEM - Het Graafschap College vindt dat forse naheffingen die transportondernemingen van de Belastingdienst kregen, ingetrokken kunnen worden.
Vervoersbedrijven stuurden hun chauffeurs voor nascholing naar het Graafschap College en dachten dat de opleidingskosten aftrekbaar waren van de loonbelasting.
René van Gils, voorzitter van het College van Bestuur van het Graafschap College, stelt dat de nascholing aan alle voorwaarden voldeed en daarom ook aftrekbaar zou moeten zijn. Daarom kunnen de naheffingen volgens Van Gils ingetrokken worden. De Doetinchemse mbo-opleiding gaf van 2010 tot 2012 nascholing aan zo'n 800 chauffeurs van 20 transportbedrijven. Inmiddels is de regelgeving veranderd en sturen de transporteurs hun chauffeurs niet meer naar de opleiding.
3 van de transportondernemingen lieten dit weekend aan Omroep Gelderland weten samen zo'n 170 chauffeurs voor de nascholing naar het Graafschap College te hebben gestuurd. In totaal kregen ze naheffingen van de Belastingdienst goed voor 430.000 euro.
Volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland spelen de problemen in heel Nederland. De gehele transportsector zou onverwacht tientallen miljoenen euro's moeten terugbetalen aan de Belastingdienst. Het CDA heeft Kamervragen over de kwestie gesteld.