Nieuws

Doorwerth met trein of bus naar supermarkt

DOORWERTH - Er is een ware supermarktstrijd aan de gang in Doorwerth.
Omdat de twee bestaande supermarkten tijdelijk gesloten zijn vanwege grondige verbouwingen, proberen supermarkten in de omgeving daarvan te profiteren.
De eerste die een oplossing bedacht, was eigenaar Ton Pansier van de Plus in Renkum. Hij laat sinds maandag een treintje rijden vanuit het centrum van Doorwerth naar zijn winkel in Renkum. Supermarkt Jumbo, die in Doorwerth de voormalige C1000 verbouwt tot Jumbo, zet een bus in om klanten naar een gelijknamige winkel in Arnhem te brengen. Maandagochtend was het enige tijd een chaos, omdat mensen niet goed wisten waar ze moesten opstappen.

Onrust

In eerste instantie ontstond in Doorwerth onrust over de gelijktijdige sluiting van de twee supermarkten. Nu hebben de inwoners nog steeds keus uit twee winkels. In het treintje passen 21 mensen. Het vertrekt dagelijks om 10.00 uur bij het winkelcentrum in Doorwerth en rijdt tot 15.00 uur telkens heen en weer naar Renkum. De pendelbus rijdt vanaf de parkeerplaats van de winkel naar Arnhem. De bus vertrekt dagelijks om 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.
Overigens heeft de Lidl in Doorwerth, nu dus ook gesloten vanwege verbouwing, niets in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de klanten.