Thuis in Gelderland

Frans de Munck in Arnhem gecremeerd

Frans de Munck in Arnhem gecremeerd
Oud-doelman en voormalig international Frans de Munck is donderdagmiddag in zijn woonplaats Arnhem gecremeerd.De Munck overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.
ARNHEM - Oud-doelman en voormalig international Frans de Munck is donderdagmiddag in zijn woonplaats Arnhem gecremeerd.De Munck overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.
Door zijn katachtige reddingen, zwarte haar en zwarte shirt stond de Arnhemmer bekend als 'De Zwarte Panter'.
De Munck kwam als keeper 31 maal uit voor het Nederlands elftal. Hij sloot zijn carrière midden jaren zestig af bij Vitesse, waar hij ook enkele jaren trainer was. Ook nam hij deel aan de legendarische 'watersnoodwedstrijd'.
De belangstelling voor de dienst was groot. Prominenten als Michael van Praag van de KNVB roemde hem voor zijn bijdrage aan het Nederlandse voetbal. Will Meijers van Fortuna Sittard noemde hem een pionier, als een van de eerste betaalde voetballers bij de Sittardse Boys. Jan Snellenburg sprak namens Vitesse. Hij noemde De Munck een echte Vitessenaar en herinnerde zich hoe de Arnhemmer zijn tegenstanders angst inboezemde met zijn verschijning.


Zie ook: