liveblog | 4 april

Brand in appartement, hele complex ontruimd

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 april, 21:44 uur
21:44

Getuigen mishandeling gezocht

De politie Bommelerwaard is op zoek naar getuigen van een mishandeling in Zaltbommel. Die vond plaats op vrijdag 22 maart rond 16.00 uur.
Een fietser reed over het zebrapad aan de Koningin Wilhelminaweg en zag daar een voetganger over het hoofd waardoor er bijna een botsing ontstond. Na een woordenwisseling escaleerde de situatie volledig en werd het slachtoffer meerdere malen geslagen.
Diverse getuigen hebben de mishandeling gezien en de politie vraagt hen nu om contact op te nemen.
18:10

Brand in appartement, hele complex ontruimd

In een appartement aan de Tademasingel in Zutphen heeft donderdagmiddag brand gewoed. Vanwege de rookontwikkeling is het hele complex ontruimd, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen horecazaak.
Eén persoon is door de brandweer uit de woning gehaald. Het slachtoffer heeft te veel rook ingeademd en is nagekeken in een ambulance. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Even voor 18.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.
De brand zou hebben gewoed in de keuken van het appartement. Volgens de Veiligheidsregio is de woning voorlopig onbewoonbaar. Onderzoek moet uitwijzen hoe het vuur is ontstaan.
Bewoners worden geëvacueerd
Bewoners worden geëvacueerd © Ewan Spit / Persbureau Heitink
16:02

Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

De politie van het basisteam Veluwe Vallei Noord heeft afgelopen week een beginnend bestuurder aangehouden die meer dan 100 kilometer per uur te hard reed. De 20-jarige inwoner van Woudenberg reed op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 80 kilometer per uur is. De laser-snelheidsmeting toonde echter een gecorrigeerde snelheid van 187 kilometer per uur. De beginnend bestuurder is zijn rijbewijs hierdoor kwijtgeraakt.
14:16

Man klimt op John Frostbrug

De John Frostbrug in Arnhem is donderdagmiddag enige tijd afgesloten geweest. Een man was om onbekende redenen op de boog van de brug geklommen.
Lees hier verder of bekijk de beelden.
Man klimt op brug
13:03

Politie zoekt woningovervallers

De politie is op zoek naar meerdere mannen, die in de nacht van woensdag op donderdag een woning in Wezep overvielen. De overval was in de Oranjeboomlaan. Eenmaal binnen bedreigden en mishandelden de mannen twee bewoners. Eén van die bewoners liep daarbij letsel op aan het hoofd, weet een 112-verslaggever.
De politie wil graag meer informatie over de overval en hoopt op camerabeelden uit de omgeving van de Oranjeboomlaan.
12:11

Man komt om bij botsing

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Ruurloseweg (N315) bij Borculo is donderdag een automobilist om het leven gekomen. Het slachtoffer is een
Het ongeluk gebeurde rond 10.15 uur tussen Ruurlo en Borculo. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste daar frontaal op een boom. Meerdere hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk, maar de hulp mocht niet meer baten voor het slachtoffer.
De politie doet op de plek van het ongeluk onderzoek naar de toedracht. De komende uren blijft de N315 tussen Ruurlo en Borculo gesloten in verband met dit onderzoek.
De auto waarin het slachtoffer zat, botste naast de N315 frontaal op een boom.
De auto waarin het slachtoffer zat, botste naast de N315 frontaal op een boom. © 112Achterhoek-nieuws