Stedendriehoek

Wat is er gebeurd met Duncan? Politie doet weer onderzoek in kelder

De politie deed eerder ook al onderzoek in het pand in Zutphen
De politie deed eerder ook al onderzoek in het pand in Zutphen © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De politie is vandaag begonnen met een aanvullend onderzoek in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen. Aanleiding is de vermissing van Duncan Zwakke. De man verdween 35 jaar geleden en daarna is nooit meer wat van hem vernomen.
Vorige maand werd al dagenlang onderzoek verricht in hetzelfde pand. Zwakke zou in de kelder om het leven zijn gebracht. Met nieuwe middelen en technieken hoopte de politie daarvan sporen te vinden. Waarom er nu weer onderzoek wordt verricht op dezelfde plek, is niet bekendgemaakt.
Naast het onderzoek in het pand aan de Nieuwstad, is er eerder ook in de IJssel bij Zutphen gezocht naar sporen. Dat gebeurde met een sonarboot.

Lichaam nooit gevonden

De verdwijning van Zwakke staat al jaren op de coldcasekalender van de politie. Hij werd voor het laatst gezien op 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen. Hij was toen 31 jaar oud. Zijn lichaam is nooit gevonden.
Duncan, die in Suriname werd geboren, was werkzaam als technicus voor een bedrijf in Dieren. Maar uit onderzoek bleek dat hij vermoedelijk ook iets deed met drugs. Na zijn verdwijning heeft de politie wel een verdachte uit Zutphen aangehouden, maar die kwam na een paar weken weer op vrije voeten.

15.000 euro voor gouden tip

"Voor zijn familieleden en vrienden is dit, ook na vele jaren, nog steeds een ingrijpende en heftige situatie. Daarom is elke tip, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom", schrijft de politie op haar website.
Destijds is er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Deze beloning is tot op heden nog niet uitgekeerd en bedraagt 15.000 euro.