liveblog | 3 april

Auto's botsen op A15 • politie zoekt relschopper

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 april, 21:50 uur
21:50

Auto's botsen op A15

Op de A15 richting Nijmegen is woensdagavond ter hoogte van de afslag Wadenoijen een ongeluk gebeurd. Volgens een 112-correspondent waren er twee personenauto's bij betrokken. De melding kwam in eerste instantie binnen als een autobrand, maar het bleek te gaan om een aanrijding.
Een van de voertuigen kwam in tegenovergestelde richting op de linkerrijbaan tot stilstand naast de middenvangrail. Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Door de aanrijding ontstond er een lange file.
De plek van het ongeval
De plek van het ongeval © Persbureau Heitink
21:20

Verlaten auto met schade aangetroffen

In Echteld is woensdagavond een verlaten auto met schade aangetroffen. De wagen stond geparkeerd op de Voorstraat ter hoogte van de Meersteeg. Volgens een 112-correspondent ter plaatse kwam de melding rond 20.00 uur binnen.
De politie constateerde dat het voertuig veel olie lekte. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept en absorptiekorrels gestrooid. Over de bestuurder is niets bekend. Twee weken geleden werd er volgens de correspondent ook een beschadigde auto aangetroffen in de Papesteeg in Tiel.
De verlaten auto wordt meegenomen
De verlaten auto wordt meegenomen © Persbureau Heitink
21:00

Woning Hattem op slot vanwege lachgas

Burgemeester Sanderse van gemeente Hattem heeft een woning aan de Meenthe voor een half jaar gesloten. De aanleiding is de vondst van meerdere flessen lachgas. Volgens de politie gaat het om een handelshoeveelheid. Sinds 1 januari 2023 is het verboden om lachgas te verkopen, bezitten en produceren. Eerder zat de woning al voor drie maanden dicht maar dit heeft dus geen effect gehad.
Patronen en ballonen voor het gebruik van lachgas
Patronen en ballonen voor het gebruik van lachgas © ANP
20:05

Schuur in brand

In Epe staat een schuur in brand, dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. De brandweer zou met meerdere voertuigen aanwezig zijn. Er is veel rook.
De brandweer zegt op Twitter dat de schuur volledig in brand staat en als verloren kan worden beschouwd. Ze laten de schuur gecontroleerd uitbranden en voorkomen dat het vuur overslaat naar een nabij gelegen schuur. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.
Er is veel rookontwikkeling bij de schuur
Er is veel rookontwikkeling bij de schuur © Luciano de Graaf
18:24

Politie zoekt relschopper

De politie in Arnhem-Noord is op zoek naar een jongeman die op 13 januari tijdens de demonstratie tegen Pegida stoelen zou hebben gegooid naar de Mobiele Eenheid. De politie zegt dat de licht getinte man rond de 20 jaar is. Hij droeg een zwart jack met capuchon, een donkerblauw trainingspak, en hij had lichtgekleurde sneakers aan in de kleuren wit, grijs en groen.
De man heeft een week om zich te melden, daarna worden de foto's opnieuw geplaatst, maar dan herkenbaar. Mensen die de man herkennen worden gevraagd contact op te nemen met de politie.
17:42

File door ongeluk

Op de A12 tussen Utrecht en Arnhem staat ter hoogte van knooppunt Maanderbroek een file vanwege een ongeluk. De linkerrijstrook is afgesloten. Andere weggebruikers moeten rekening houden met tenminste een half uur oponthoud.
Hoe het ongeluk kon gebeuren en of er gewonden zijn is niet bekend.