Rijk van Nijmegen

Rapper is nieuwe stadsdichter Nijmegen

De nieuwe stadsdichter Simon Mamahit
De nieuwe stadsdichter Simon Mamahit © Stadsdichternijmegen.nl
NIJMEGEN - Rapper Simon Mamahit, alias Disci, is de komende twee jaar stadsdichter van Nijmegen. Dat werd maandag bekend tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen.
Nijmegen heeft sinds 2005 een stadsdichter die poëzie dichter bij de mensen brengt en Nijmegenaren op literaire wijze aan het denken zet door stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in de Waalstad.

'Vereerd'

Mamahit is geboren en getogen in Nijmegen. Hij is naast rapper ook organisator en ondernemer. Sinds 2012 brengt hij onder de naam Disci muziek uit. "Ik voel me vereerd met de keuze om mij tot stadsdichter te benoemen. Ik wil het stadsdichterschap laten landen bij een breder publiek en ga hiermee aan de slag vanuit mijn achtergrond als rapper en spoken-word artiest."
De stadsdichter schrijft aan Nijmegen gerelateerde gedichten, verzorgt gedichten op ‘eenzame uitvaarten’ (uitvaarten van Nijmegenaren zonder familie of nabestaanden) en werkt in overleg mee aan educatieve projecten op een aantal Nijmeegse scholen. Daarnaast kan hij op eigen initiatief gedichten schrijven, voordragen en publiceren.