Gelderland

Onrust op vakantiepark: 'Er moet meer toezicht komen'

Politie doet onderzoek op het vakantiepark.
Politie doet onderzoek op het vakantiepark. © Omroep Gelderland
BEEKBERGEN - Op een vakantiepark in Beekbergen is het onrustig. Eigenaren van de chalets zijn de geweldsincidenten zat en hekelen de snelheid waarmee kortstondige bewoners elkaar afwisselen. De steekpartij die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond is voor sommigen de druppel. "Vorige week kreeg ik een trap in mijn rug en drie weken geleden was de politie er ook voor een drank- en drugsincident", vertelt een man die anoniem wil blijven.
Rond 2.00 uur in de nacht van zondag op maandag ging het goed mis. Twee mannen van 21 en 36 jaar raakten gewond in een steekpartij met een derde man. Een van de slachtoffers ligt nog in het ziekenhuis. Volgens een ooggetuige is er in de zij en bil van een van de slachtoffers gestoken.
Het gaat om een chalet dat door uitzendbureau Starflex wordt gehuurd en waar arbeidsmigranten wonen. De politie deed de hele ochtend onderzoek naar de steekpartij. Het motief van de dader is nog onbekend.

Gillende vrouw en drank en drugs

Een bewoner van een van de nabijgelegen chalets hoorde het allemaal gebeuren. "Een gillende vrouw liep over het park. Ook was er een groep van zo'n acht mannen. Het was een enge situatie." De vrouw is zichtbaar aangedaan. De eigenaren van de chalets op het vakantiepark willen dat de gemeente voor meer toezicht en rust zorgt.
De parkbeheerder, die ook anoniem wil blijven, vertelt dat het steekincident niet op zichzelf staat. "Drie weken geleden was de politie hier ook. Toen was er een incident met drank en drugs en zijn mensen uit een chalet gehaald door de politie."
Een man, die al tientallen jaren een huisje heeft op het park, zegt: "Er zijn veel wisselingen in de huisjes waar arbeidsmigranten wonen. Het uitzendbureau heeft mindere chalets hier waar arbeidsmigranten wonen. Het is een komen en gaan van mensen en er is gedoe."

Dik blauw oog

Een man met een dik blauw oog wordt onder begeleiding van de politie van het park gestuurd. Een werknemer van het uitzendbureau is daarbij aanwezig. "Op een matje op de grond verbleven illegaal kennissen. Die sturen wij nu naar huis," vertelt hij. Volgens hem is de situatie op het park te wijten aan het gedrag van de arbeidsmigranten en heeft meer controle door hem als projectleider geen zin.
Het park heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Hij was niet bereikbaar voor een reactie. Ook de gemeente was niet bereikbaar.