Gelderse Vallei

Gijzelnemer is ook voor medewerkers café een onbekende

De gijzeling in Ede.
De gijzeling in Ede. © Persbureau Heitink
EDE - De gegijzelde medewerkers van café Petticoat in Ede kenden de gijzelnemer niet. Dat laat het team van het Edese café weten in een verklaring die naar buiten is gebracht door de organisatie Namens de familie. Ook roepen ze op de beelden van de slachtoffers van de gijzeling te verwijderen.
Een feest in café Petticoat in Ede mondde zaterdag na sluitingstijd uit in een gijzeling van vier werknemers van het café. Pas na vele uren liet de gijzelnemer hen gaan. De man, een 28-jarige Edenaar, gaf zich na de gijzeling over aan de politie.
In de verklaring laat het team van Petticoat weten dat zij niet weten wat het motief van de gijzelnemer was. Eerder liet ook de eigenaar van het café weten dat hij de gijzelnemer niet kent. De politie kan alleen zeggen dat ze niet uitgaan van een terroristisch motief.

Stop geruchten

In de verklaring roept het team op om de geruchten die de ronde doen over wat er zaterdag is gebeurd te stoppen. 'Het team en hun families verzoekt iedereen om, net als zij, het onderzoek en het verdere strafproces af te wachten en geen verhalen of aannames te delen', is te lezen in de verklaring.
Het personeel roept iedereen op om beelden van de slachtoffers te verwijderen en niet verder te verspreiden. 'Het betreft jonge mensen met nog een heel leven voor zich. Het borgen van hun privacy is daarom van het grootste belang', schrijven zij.

28-jarige gijzelnemer voorgeleid

De 28-jarige gijzelnemer uit Ede wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of de man langer blijft vastzitten.