liveblog | 30 maart

Auto uit de bocht • tractor op z'n kant

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 maart, 20:15 uur
20:15

Auto vliegt uit bocht tegen lantaarnpaal

Zaterdagavond is rond 19.30 uur een auto uit de bocht gevlogen en heeft een lantaarnpaal geraakt die op de weg ligt. Een ambulance kwam om de bestuurder na te kijken, die niet gewond was geraakt. De man reed vanuit Lunteren naar Ede en reed in een bocht rechtdoor over de lantaarnpaal heen. De man is voor een ademanalyse meegegaan naar het politiebureau.
Auto rijdt tegen lantaarnpaal
Auto rijdt tegen lantaarnpaal © William Harthoorn / Persbureau Heitink
07:00

Arrestatieteam in centrum Ede

De politie is vanochtend massaal aanwezig in het centrum van Ede. Agenten en een arrestatieteam hebben zich verzameld bij een pand aan het Museumplein. De ME en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn inmiddels ook ter plaatse.
De politie roept mensen op om weg te blijven uit het centrum van Ede vanwege een incident. "Blijf binnen en kom niet kijken", schrijft ze op X. Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk.
De omgeving is inmiddels ruim afgezet. Buurtbewoners staan achter de ramen toe te kijken.
Volg de ontwikkelingen in ons liveblog:
De leden van het arrestatieteam zijn zwaarbewapend.
De leden van het arrestatieteam zijn zwaarbewapend. © William Harthoorn / Persbureau Heitink
06:00

Bestelbusje en trekker botsen

Een bestelbusje en trekker zijn vrijdagavond op de Botsestraat (N840) in Leuth op elkaar gebotst. Alleen de bestuurder van de tractor is volgens een 112-correspondent ter plaatse met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.
De trekker kwam op z’n kant terecht. Beide bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De straat werd afgesloten, aldus de correspondent.
De tractor kwam door het ongeluk op de N840 op z’n kant terecht.
De tractor kwam door het ongeluk op de N840 op z’n kant terecht. © Persbureau Heitink
05:00

Brandweer blust brandweer oldtimer

Een oude brandweerwagen heeft vrijdagavond in brand gestaan op de kruising van de Oranjestraat en de zuidelijke Parallelweg in Arnhem. De brandweer heeft de oldtimer geblust.
Volgens een 112-correspondent ter plaatste is het voertuig tijdens het rijden in brand gevlogen. De personen die in de oldtimer zaten zijn er op tijd uitgekomen. Een berger heeft het voertuig meegenomen.
De brandweer heeft deze brandweer oldtimer geblust.
De brandweer heeft deze brandweer oldtimer geblust. © Persbureau Heitink
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.