Achterhoek

Dieven stelen voor tienduizenden euro's aan fotoapparatuur

Sporen van inbraak.
Sporen van inbraak. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Dieven hebben vannacht ingebroken in het Arsenaal in Doesburg. In het historische pand zijn nagenoeg alle deuren opengebroken. De inbrekers waren vooral op zoek naar geld maar hebben ook voor tienduizenden euro's aan foto-apparatuur gestolen. En twee tosti's.
Fotograaf Robbin van Turnhout kan het nog maar nauwelijks bevatten. Terwijl hij ondertussen bezig is om alle gegevens van de gestolen apparatuur op een rijtje te zetten voor de politie, vertelt hij wat er is gebeurd.
"Op mijn telefoon zag ik vanmorgen in alle vroegte dat er dieven zijn geweest. Er hangt namelijk een bewakingscamera hier in de hoek van mijn werkruimte." Daarop is te zien dat twee personen de deur openbreken en binnen de kast openbreken. "Ik ben voor misschien wel 25 duizend euro aan fotoapparatuur kwijt."

Koevoet

Het Arsenaal is eigendom van Arthur Balduk. Hij is vandaag de hele dag bezig om de schade te inventariseren en te herstellen: "Werkelijk alle deuren zijn opengebroken met een koevoet, tot aan de deur van de liftmachinekamer en schoonmaakkamer aan toe. En de glazen deur bij het Filmhuis is helemaal aan diggelen. En ze hebben twee tosti's uit de vriezer gepakt en toen de vriezer open laten staan. Dus daarvan kunnen we nu alles weggooien."
In het gebouw zitten onder meer een restaurant, het filmhuis, een dansschool en verschillende therapeuten. Bijna alle werkruimtes zijn door de dieven bezocht. De technische recherche is dan ook druk bezig met het onderzoek, onder meer op de vloer van de dansschool.
Het restaurant is wel gewoon open gegaan vandaag en druk bezig met de voorbereidingen voor de gasten. Fotograaf Robbin van Turnhout werkt vandaag even niet: "Nee eerst alles inventariseren wat meegenomen is. Gelukkig is een deel wel verzekerd maar helaas geldt dat niet voor de oudere lenzen. Ja ik ben behoorlijk gedupeerd."
Fotograaf zwaar gedupeerd
Fotograaf zwaar gedupeerd Arsenaal) © Arsenaal