liveblog | 28 maart

Lijnbus en scooter botsen • drie auto's in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 maart, 18:00 uur
18:00

Jongens mishandeld en beroofd

In Zevenaar is woensdag een aantal jongens door een grotere groep personen mishandeld en beroofd van waardevolle spullen. Rond 15.30 vond er een conflict plaats tussen de jongens en de groep in de omgeving van Bergvrede en de Julie Postelstraat. De verdachten zijn na deze confrontatie weggevlucht; zij zijn waarschijnlijk jongvolwassenen, zo tussen de 16 en 30 jaar oud. De politie is op zoek naar getuigen.
16:56

Gewonde bij aanrijding

Een lijnbus en een motorscooter zijn donderdag met elkaar in botsing gekomen op Velperweg in Arnhem. De aanrijding was bij een verkeerslicht op de kruising van de Velperweg met de Raapopseweg, zegt een 112-verslaggever die naar de plek is gegaan.
De scooterrijder raakte door de botsing gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De lijnbus raakte fors beschadigd, maar zover bekend liep niemand aan boord van de bus verwondingen op.
De persoon op de motorscooter raakte gewond.
De persoon op de motorscooter raakte gewond. © Persbureau Heitink
16:30

Politie-inval in Huissen

Tijdens een inval bij een bedrijfspand in Huissen heeft de politie maandag veel groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen. Ook een woning in Arnhem maakte onderdeel uit van het onderzoek. Er is een 57-jarige man aangehouden.
De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen, net als ruim 8000 euro aan contanten en een auto. De politie heeft ook administratie en gegevensdragers meegenomen voor verder onderzoek.
Sinds 2015 zijn growshops, waarin producten worden verkocht die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, verboden.
Sinds 2015 zijn growshops, waarin producten worden verkocht die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, verboden. © Pixabay
13:59

Overval bij winkel

Aan de Augustijnenstraat in Nijmegen heeft vanmorgen een overval bij een winkel plaatsgevonden. De politie en recherche is aanwezig en doet onderzoek.
De politie is op zoek naar een 40-jarige lichtgetinte man. Hij heeft een tatoeage op zijn linker hand en draagt een donkere jas met zwarte sneakers. Als mensen de man aantreffen kunnen ze 112 bellen.
De politie is bij de winkel aanwezig en doet onderzoek.
De politie is bij de winkel aanwezig en doet onderzoek. © Persbureau Heitink
13:55

Twee auto's met elkaar in botsing

Op de Waterstraat in Velp heeft donderdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De automobilist kwam vanuit de Broekstraat en verloor de controle over het voertuig. De auto heeft meerdere keren getold en kwam via een boom op de weg tot stilstand. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, de overige inzittenden zijn door familieleden opgehaald. Het verkeer heeft enige tijd vertraging opgelopen.
De auto's liepen flinke schade op door de botsing.
De auto's liepen flinke schade op door de botsing. © Persbureau Heitink
07:12

Politie onderzoekt autobrand

Ook in Nijmegen aan de Eijkelboomweg heeft gisteravond even na 22.30 een autobrand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. In het voertuig werd onder meer een gasfles gevonden. Volgens een 112-correspondent is de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.
De brandweer kon de brand snel blussen.
De brandweer kon de brand snel blussen. © Persbureau Heitink