Achterhoek

Anonieme beller deelt informatie over dood Tonny, politie wil graag praten

Tonny ter Horst werd in 2000 gedood door vluchtende overvallers.
Tonny ter Horst werd in 2000 gedood door vluchtende overvallers. © Politie
TERBORG - De politie wil graag spreken met een anonieme tipgever, die vorige week een naam noemde in het onderzoek naar de dood van Tonny ter Horst. Dat gebeurde nog vóór de speciale uitzending van Opsporing Verzocht. Die uitzending stond volledig in het teken van de dood van Tonny, die 24 jaar geleden door vluchtende overvallers in Terborg om het leven werd gebracht.
De politie startte vorige week een nieuw offensief om de onopgeloste zaak jaren na dato tot een goed einde te brengen. Er werden flyers uitgedeeld in Terborg en Doetinchem, omdat de politie het vermoeden heeft dat de mensen in die plaatsen meer informatie hebben dan sinds Tonny's dood met de politie gedeeld is.

Neergeschoten

Tonny ter Horst overleed op 9 oktober 2000, op 34-jarige leeftijd, nadat hij op bezoek was geweest bij zijn broer en zus aan de Industrieweg in Terborg. Na een gezellige avond besloot hij nog even langs te gaan bij zijn buurman, die een coffeeshop in zijn woning runde.
Maar toen Tonny naar de coffeeshop liep, werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de daders namen de benen. Tijdens hun vlucht kwamen ze Tonny tegen en schoten hem neer. Hij overleed ter plekke.

Naam vermoedelijke schutter

Nog voordat de speciale uitzending van Opsporing Verzocht begon, legde iemand anoniem contact met de politie. In dat gesprek werd een naam genoemd van de vermoedelijke schutter. De politie wil graag verder praten met de anonieme beller, om verder te kunnen met het onderzoek naar Tonny's dood.
De uitzending vanuit Terborg leverde de politie in totaal twintig tips op.