Achterhoek

Dronken automobilist is rijbewijs kwijt na ongeval

De inzittenden van een auto die van achter werd aangereden op de Terborgseweg raakten niet gewond.
De inzittenden van een auto die van achter werd aangereden op de Terborgseweg raakten niet gewond. © 112Achterhoek-nieuws
SINDEREN - Een 36-jarige man uit Varsseveld moet tijdelijk zijn rijbewijs inleveren na een ongeval in Sinderen. Hij klapte met zijn auto achterop een andere auto op de Terborgseweg. De Varssevelder wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol achter het stuur te zijn gekropen.
De inzittenden van de andere auto bleven ongedeerd, de 36-jarige Varssevelder had een hoofdwond. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zagen de bestuurder en passagier van de aangereden auto twee koplampen in hoge snelheid achter zich opdoemen. De auto die achter hen reed klapte vol in de achterzijde waardoor zij van de weg raakten om uiteindelijk rechts tegen een talud te botsen en boven een sloot tot stilstand te komen. De veroorzaker kwam links op de parallelweg tot stilstand.

'Geen politie bellen'

Volgens de videocorrespondent liep de man naar de andere auto en verzocht de inzittenden om de politie niet te bellen, omdat hij alcohol op had. Dit kan de politie niet bevestigen, wel laat een woordvoerder weten dat de 36-jarige Varssevelder een proces verbaal krijgt voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De man weigerde een bloedtest, wel werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken.
Beide auto's moesten worden afgesleept.
Volg ook ons 112-liveblog
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.