Rijk van Nijmegen

Theo (82) valt tijdens de 4Daagse en wordt twee keer gered door Mark

Theo valt tijdens de Vierdaagse en wordt twee keer gered
Theo valt tijdens de Vierdaagse en wordt twee keer gered © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Op zijn laatste wandeldag van de Vierdaagse vorig jaar werd Theo van den Elzen onwel en viel op zijn hoofd. Theo was even buiten westen en had een stevige hoofdwond opgelopen. Toen hij weer bijkwam zat Mark Wijtmans op de straat en verzorgde de hoofdwond. Mark stond erop dat Theo naar het ziekenhuis zou gaan voor verdere controle. En gelukkig maar...
In het ziekenhuis ontdekten de artsen dat Theo kanker heeft. Het ziekenhuispersoneel moest snel handelen en hebben daarmee het leven van Theo kunnen redden. Als Mark hem niet naar het ziekenhuis gestuurd had was de kanker niet ontdekt en was het mogelijk te laat geweest voor Theo.
Theo vindt dat Mark een lintje van het radioprogramma 'De Koning te Rijk' van Cindy de Koning verdient! En dat vindt Cindy ook. Maar eerst moest 'redder' Mark worden gevonden. En daarvoor werd Gelderland helpt ingeschakeld. Met succes. "Mijn collega's vertelden dat ik werd gezocht", vertelt Mark en hij wist meteen waar het over ging. "Ik ben blij dat Theo naar me geluisterd heeft."

Lintje

En zo kreeg Mark zijn verdiende lintje uitgereikt in het radioprogramma. Mark vindt het overigens heel normaal dat je iemand helpt als hij nodig heeft.
Inmiddels gaat het goed met Theo. Zijn laatste behandeling heeft hij met goed resultaat vandaag achter zich gelaten. Hij loopt dit jaar de 30 kilometer, Mark de 50 kilometer.
Wie verdient volgens jou een lintje van Cindy de Koning? Mail naar Cindy@gld.nl.
De Koning te Rijk hoor je iedere vrijdag tussen 16.00-19.00 op Radio Gelderland.