Arnhem en omstreken

Paddy en haar twintig honden staan volgende week op straat

Paddy zoekt met haar honden met spoed naar een nieuwe woning.
Paddy zoekt met haar honden met spoed naar een nieuwe woning. © Paddy van der Voet
ARNHEM - Paddy van der Voet heeft een flink probleem: over een week, op 29 maart, moet zij haar woning uit. Ze is dan ook hard op zoek naar een nieuw dak boven haar hoofd. En die van haar twintig honden.
"Na een jaar zoeken heb ik nog steeds niets kunnen vinden en over een week moet ik eruit. Dat is best dringend", vertelt de Arnhemse Paddy. Wat de zoektocht lastiger maakt, zijn de twintig honden die mee moeten. Paddy worstelt al een aantal jaren met een permanentere woonruimte. In 2020 moest zij ook plotseling haar woning verlaten vanwege een herbestemming van het pand naar burgerwoningen.

'Liefdewerk'

Uiteindelijk vond zij toen een plek voor haar en haar dieren. Ze heeft een uitlaatservice in Arnhem waarmee ze geld verdient. Dat geld gebruikt ze voor haar stichting Ons Adoptiehoekje: "Ik heb een stichting waarbij ik hondjes uit het buitenland naar Nederland haal en goede baasjes voor zoek. Die vang ik eerst zelf op", vertelt Paddy.
En dat is 'liefdewerk'. Sommige honden blijken uiteindelijk niet plaatsbaar te zijn vanwege bijvoorbeeld trauma's, gezondheidsklachten, of ouderdom. "Dan hou ik ze zelf. Ik heb ondertussen zelf dus ook flink wat honden die allemaal mee moeten verhuizen."

Marcouch

In Hart van Nederland deed Paddy eerder al een oproep waarna burgemeester Marcouch contact met haar opnam. "Hij heeft mij gebeld en gezegd dat hij zou helpen." Maar vooralsnog komt daar niet veel van terecht. Paddy heeft meerdere voorstellen met hem gedeeld, maar krijgt weinig terug, zegt zij. "Uiteindelijk kreeg ik een mail van zijn collega dat ze mij niet verder kunnen helpen", vertelt zij.

'Ik stel niet veel eisen'

"Maar ik stel niet veel eisen", gaat ze verder. Een douche en wc zou fijn zijn, maar met een schuur waarin die te realiseren zijn, is ze ook al blij. "Met de honden heb ik wel wat buitenruimte nodig, maar hokken hoeven niet gebouwd te worden. Ze leven gewoon bij mij in huis en gaan altijd met mij mee. Een beetje alsof het één hondje is, maar dan zijn het er wat meer."
Dit keer hoopt ze ook een wat permanentere ruimte te vinden, maar het belangrijkste: "Een woonruimte waar we met zijn allen kunnen wonen. Twintig honden, een stel katten. En één Paddy. Want zonder mij kunnen ze niet."