Arnhem en omstreken

Parkeren bij Gelredome voor Snollebollekes, hoe kom je op tijd?

Rob Kemps, alias Snollebollekes, tijdens een eerder optreden in Arnhem.
Rob Kemps, alias Snollebollekes, tijdens een eerder optreden in Arnhem. © ANP
ARNHEM - Wie dit weekend in de buurt komt van Gelredome in Arnhem, moet rekening houden met grote drukte. Snollebollekes treedt op in het stadion en daar komen tienduizenden bezoekers op af. Zo'n groot feest gaat altijd gepaard met verkeersdrukte. Hoe zorg je er als feestganger voor dat je op tijd bent en niet strandt in een file?
Meerdere wegen leiden naar Rome, en zo ook naar Gelredome. Met de auto, het openbaar vervoer of gewoon de fiets: het kan allemaal. Dat laatste is misschien wel het meest praktisch. Je hoeft dan een stuk minder rekening te houden met eventuele verkeersdrukte en ook parkeren gaat een stuk makkelijker. Je fiets kun je immers stallen op de hoeken van het stadion. De gratis, onbewaakte, fietsenstallingen staan bij de entreepoortjes.

Auto

Kom je van ver? Dan stap je wellicht liever in de auto. Eerste tip: volg de (gele) borden. Tijdens Snollebollekes staat Arnhem vol met gele borden die je naar de parkeerplaats leiden.
Ook handig: koop van tevoren alvast een parkeerkaart via de website van het Gelredome. Dat is niet alleen goedkoper, maar scheelt je ook tijd bij het in- en uitrijden. Een 'P-bezoekers' ticket kost je 12,30 euro, exclusief servicekosten. Het ticket geeft echter niet de garantie tot toegang tot het parkeerterrein van het stadion. Als het druk is, kan het zijn dat je naar een ander parkeerterrein in de omgeving wordt gestuurd. De Guarantee Tickets, waarbij je sowieso voor 26,30 euro vlakbij de ingang kunt parkeren, zijn al uitverkocht.

Openbaar vervoer

Goed nieuws: op het spoor zijn dit weekend geen werkzaamheden gemeld. Station Arnhem Centraal is vanuit iedere richting goed te bereiken. Ook de buschauffeurs staken niet. Vanaf Arnhem CS rijden meerdere buslijnen richting het stadion, zoals lijnen 7, 11 en 331.

Pendelbussen

Maar misschien nóg handiger: vanaf Arnhem Centraal rijden er ook pendelbussen. Daar betaal je misschien iets meer voor, maar je wordt gegarandeerd naar het stadion gebracht en na afloop van het concert ook weer teruggebracht naar het station. Een retourtje kost 5,90 euro.