liveblog | 22 maart

Woning beschoten • brandende bestelbus

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 maart, 22:22 uur
22:22

Brand in schuur in Ochten

Vrijdag om 21.35 uur werd er een brand in een bijgebouw gemeld aan de Waalbandijk in Ochten.
Bij aankomst bleek er een schuur achter een vrijstaande woning in brand te staan. Het betrof een stenen schuur met een pannendak.
Er ontstond veel schade, waaronder een groot gedeelte van het dak werd verwoest.
Brand in schuur Ochten
Brand in schuur Ochten © Omroep Gelderland
21:30

Klopjacht na verdachte van inbraak

Na een heterdaad inbraak aan de Laurierstraat in Apeldoorn is de politie een klopjacht gestart naar de verdachte. Zo werd er onder andere een politiehelikopter ingezet en een speurhond. Vooralsnog is er niemand aangehouden.
De politie kreeg rond 20.15 uur een melding van een heterdaad inbraak aan de Laurierstraat. Agenten zette de omgeving af en gingen opzoek naar de verdachte.
De politieagenten stonden in de omgeving gepositioneerd en keken uit naar de verdachte. Ondertussen vloog een politiehelikopter geruime tijd boven het gebied. Vooralsnog zonder resultaat. Of er bij de inbraak iets is buitgemaakt is niet bekend.
Klopjacht naar verdachte inbreker in Apeldoorn
Klopjacht naar verdachte inbreker in Apeldoorn © Luciano de Graaf
19:55

Auto slaat over de kop in Barneveld

Aan de Hanzeweg in Barneveld is vrijdagavond een bestuurder van een personenauto met de schrik vrijgekomen. De man raakte rond 19:00 uur met de auto van de weg, sloeg over kop en kwam tot stilstand in de sloot. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man reed niet onder invloed.
Auto over de kop in Barneveld
Auto over de kop in Barneveld © Persbureau Heitink
19:00

Veel blikschade bij aanrijding

Op de Dr. Willem Dreeslaan is vrijdagavond rond 18.00 uur een ongeval gebeurd. Drie auto’s knalden op elkaar vanaf de richting Stadspoort naar het centrum van Ede. De drie voertuigen liepen flinke schade op. Eén persoon is ter plaatse behandeld. Alle drie de auto’s worden afgesleept.
Drie voertuigen liepen schade op in Ede.
Drie voertuigen liepen schade op in Ede. © Persbureau Heitink
18:30

Woning in Apeldoorn beschoten

Een woning aan de Kooikersdreef in de Apeldoornse wijk de Maten is vrijdagmiddag beschoten. Niemand raakte gewond. Waarmee er is geschoten is onduidelijk, volgens de politie gaat het niet om een vuurwapen.
De politie kreeg rond 16.15 uur een melding binnen dat er in een ruit van een woning twee kogelgaten zaten. De politie startte direct een onderzoek. Er werden geen hulzen aangetroffen. Wel waren er in de ruit twee gaten te zien. Een woordvoerder van de politie Oost Nederland bevestigt dat er geschoten is op een woning en dat dit verder wordt onderzocht.
De politie onderzoekt waar de 'kogelgaten' in de ruit van een Apeldoornse woning vandaan komen.
De politie onderzoekt waar de 'kogelgaten' in de ruit van een Apeldoornse woning vandaan komen. © Omroep Gelderland
15:30

Brandende bestelbus Apeldoorn

Een bestelbusje heeft vrijdagmiddag in brand gestaan op de Eerste Wormenseweg in Apeldoorn. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar de eigenaar van de bus en omstanders waren de brandweer voor met blussen. Volgens een 112-correspondent ter plaatse ontstond de brand door kortsluiting in een accupakket. De bestelbus moet worden afgesleept.
De bestuurder had net zijn het busje geparkeerd toen er plotseling rookontwikkeling uit de voorzijde van de bus kwam.
De bestuurder had net zijn het busje geparkeerd toen er plotseling rookontwikkeling uit de voorzijde van de bus kwam. © Luciano de Graaf