liveblog | 20 maart

Ongeluk bij McDonald's • grote stroomstoring opgelost

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 maart, 22:20 uur
22:20

Grote stroomstoring Apeldoorn en Twello

In Apeldoorn en Twello zaten zo'n 1200 huishoudens zonder stroom. De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk. Netbeheerder Liander meldde aanvankelijk dat de storing om 22.15 uur opgelost zou zijn, maar dat is niet gelukt. Op donderdagochtend is de stroomstoring opgelost.
22:00

Getuigen autobrand gezocht

21:45

Scooterrijder en fietser botsen

Op de Rivierweg in Duiven zijn woensdagavond een scooterrijder en een fietser met elkaar in botsing. Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur ter hoogte van de McDonald's.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse is de man op de fiets door een bekende naar de spoedeisende hulp gebracht. De twee jonge vrouwen op de scooter zijn nagekeken in de ambulance, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
Politie en een ambulance op de plek van het ongeval
Politie en een ambulance op de plek van het ongeval © Roland Heitink/Persbureau Heitink
21:40

Drie keer scheepsrecht voor scooterrijder, moeder is boos

19:28

Camper rijdt zich total loss tegen vrachtwagen

Een camper is woensdagmiddag frontaal tegen een vrachtwagen gereden in Wamel. Daarbij raakte het recreatievoertuig zwaar beschadigd. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig klimmen.
16:45

Levenslang geëist voor overvallen

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen een 31-jarige man, een van de verdachten die in 2020 en 2021 betrokken zou zijn geweest bij acht zeer gewelddadige roofovervallen. Zeven daarvan waren in Noord-Holland, een in het Gelderse Dreumel.
Bij een van de overvallen, in het Noord-Hollandse Berkhout, werd in juni 2021 een bewoner doodgeschoten. Bij twee andere overvallen raakten twee andere slachtoffers door vuurwapengeweld ernstig gewond.