Rivierengebied

Drugslab in aanbouw ontdekt, drie verdachten gearresteerd

De politie en de LFO in actie.
De politie en de LFO in actie. © Meesters Multi Media
KERKDRIEL - Woensdagochtend is een drugslab in aanbouw ontdekt in een schuur. Het lab wordt ontmanteld, verdachten verhoord.
De politie ontdekte het drugslab in aanbouw in een schuur aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel. Vlakbij de schuur die werd omgebouwd tot lab zijn drie verdachten gearresteerd. Deze worden verhoord door de politie, meldt deze op X.

'Allerhoogste veiligheidsniveau'

Het lab wordt ontmanteld. Daarvoor is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ter plaatse. Dit team komt ter plaatse als een drugslab wordt ontdekt en zorgt dat het wordt ontmanteld. De medewerkers van het LFO zijn getraind 'op het allerhoogste veiligheidsniveau', meldt de politie op haar website.
"Het lab is ontdekt in een schuur bij een vrijstaande woning, vlak bij een verzorgingshuis midden in het dorp", zegt een 112-fotograaf ter plaatse. "De politie doet onderzoek in de woning en in de schuur. Opvallend genoeg wordt ook een vrachtwagen van een verhuurbedrijf op dezelfde plek uitgebreid onderzocht. De wagen ligt vol spullen. Mogelijk waren die bestemd voor de voltooiing van het lab."
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.