Rijk van Nijmegen / Arnhem en omstreken

Drie mannen cel in voor drugslab

De stal in Millingen aan de Rijn waar in februari vorig jaar een drugslab is aangetroffen.
De stal in Millingen aan de Rijn waar in februari vorig jaar een drugslab is aangetroffen.
MILLINGEN AAN DE RIJN - Drie mannen uit Arnhem, Toldijk en Amsterdam moeten de cel in voor de productie van amfetamine en de voorbereiding van het productieproces. De productie vond plaats in een tot een groot drugslab omgebouwde schuur in Millingen aan de Rijn.
De mannen uit Arnhem en Toldijk kregen dinsdag vier jaar cel opgelegd. De Amsterdammer moet een jaar de gevangenis in voor het treffen van voorbereidingshandelingen in de schuur.
In de schuur trof de politie in februari 2023 grote hoeveelheden en voorwerpen die nodig zijn voor de productie van amfetaminen. De rechtbank gaat er vanuit dat het drugslab in januari 2023 in werking was.

Eigen financiële gewin

Volgens de rechtbank lieten de veroordeelde mannen zich alleen leiden door hun eigen financiële gewin. Bovendien houdt de rechtbank bij het bepalen van de straf dat het om een grootschalig drugslab ging, bedoeld om grote hoeveelheden amfetamine-olie te produceren.
De mannen uit Arnhem en Toldijk zijn naast hun celstraf veroordeeld voor het vergoeden van de kosten die zijn gemaakt voor het opruimen van het drugslaboratorium.