liveblog | 19 maart

Fatbiker gezocht • brand in Harderwijk

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 maart, 18:15 uur
18:15

Fietsaccu kwijt?

De politie heeft in de regio Barneveld een partij fietsaccu's gevonden. Ze denken dat de dingen gestolen zijn en agenten zijn nu op zoek naar de rechtmatige eigenaren. Het gaat om vier accu's van de merken SportDrive, RIDE+, Gazelle en Cortina.
Wie ze herkent, mag zich melden.
17:00

File op A28

Op de A28 in de richting van Amersfoort naar Zwolle staat een file ter hoogte van Strand Nulde en Harderwijk. Dit komt door een ongeval, zo meldt de ANWB.
Update: De vertraging is voorbij.
16:39

Persoon op fatbike gezocht

De politie is op zoek naar een persoon die vorige week vrijdag rond 7.40 uur in Wageningen op een fatbike reed en in botsing kwam met een fietser. Dat gebeurde ter hoogte van tankstation De Haan. Na de aanrijding kwamen beide personen ten val en raakte de fietser lichtgewond.
De persoon op de fatbike hielp de fietser overeind en vervolgde daarna zijn weg, maar liet geen gegevens achter voor de afhandeling van de botsing. De politie hoopt dat het publiek kan helpen bij het vinden van de persoon op de fatbike.
Deze foto van het incident deelde de politie.
Deze foto van het incident deelde de politie. © Politie Renkum en Wageningen / Instagram
15:33

Grote brand in Harderwijk

In de loods van een bedrijf aan de Lorentzkade in Harderwijk is dinsdag brand uitgebroken. De brandweer werd gealarmeerd nadat het vuur rond 15.00 werd ontdekt. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft te kennen dat de brand woedt in een shreddermachine.
De brandweer is bezig het vuur te doven. Zover bekend is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Rond 15.45 uur schaalde de brandweer ter plaatse op naar het niveau 'grote brand'. Dat betekent vooral dat meer korpsen kunnen samenwerken om de vlammen te doven.
Update 16.05 uur: De brand in Harderwijk is onder controle en er is geen kans op uitbreiding meer.
Bij de brand komt dikke, zwarte rook vrij.
Bij de brand komt dikke, zwarte rook vrij. © Luciano de Graaf
15:28

Edenaar aangehouden na steekpartij

De politie heeft dinsdagochtend een 38-jarige man uit Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in Overberg. Rond 7.40 uur raakte daar iemand gewond na een mogelijk verkeersconflict. Het slachtoffer, een man van 54 jaar, moest gewond naar het ziekenhuis worden gebracht. De Edenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij het incident, zou zijn weggereden.
14:30

Inval in Arnhem

De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een flatwoning aan het Brandenburgplein in Arnhem Zuid. In de woning is niemand aangetroffen en er zijn geen arrestaties verricht. Details over de inval zijn niet vrijgegeven door de politie, meldt een fotoverslaggever. De recherche doet wel onderzoek ter plaatse.
Politie met bonk
Politie met bonk © Persbureau Heitink