liveblog | 18 maart

Brand in woning • meisje gewond na aanrijding

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 maart, 21:39 uur
21:39

Brand in woning

In de Waterstraat in Nijmegen heeft maandagmiddag een brand in een keuken gewoed. De buurman van de woning wilde in de voortuin een sigaret gaan roken en zag toen de brand bij de buren. Dat meldt een 112-correspondent ter plekke.
De brandweer heeft de voordeur geforceerd en de brand geblust. Ook werd de straat afgesloten.
De brandweer bij de deur van de woning.
De brandweer bij de deur van de woning. © Persbureau Heitink
15:20

Meisje gewond na aanrijding

Een 7-jarig meisje is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op De Wittenhagen in Harderwijk. Dat meldt de politie.
Het kind zat op een fietsje en kwam na een botsing met een auto hard ten val. Het heeft daarbij onder meer een hoofdwond opgelopen, aldus een 112-correspondent.
Volgens een politiewoordvoerder gebeurde het ongeluk door een ongelukkige samenloop van omstandigheden.
Politie onderzoekt het ongeluk.
Politie onderzoekt het ongeluk. © Luciano de Graaf
15:15

192 bekeuringen bij station Nijmegen

Op en rond station Nijmegen zijn vrijdagavond 192 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer reizen zonder vervoersbewijs, wildplassen en roken op het perron.
De gemeente Nijmegen laat maandag weten dat sinds ruim een jaar elke maand een handhavingsactie wordt gehouden in het stationsgebied.
10:00

Aanhoudingen na uit de hand gelopen ruzie bij AH

De politie heeft twee verdachten aangehouden na een vechtpartij afgelopen zaterdag bij de AH aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld. Na een mondelinge ruzie is er door één persoon met een honkbalknuppel uitgehaald, aldus een woordvoerder van de politie. Vervolgens heeft het incident zich verplaatst naar binnen bij de Albert Heijn.
Het onderzoek naar de toedracht loopt nog en het is nog niet duidelijk hoeveel mensen erbij betrokken zijn geweest. De aangehouden verdachten zijn een 57-jarige man en een 44-jarige man, allebei uit Barneveld.
De AH waar het incident met de honkbalknuppel was
De AH waar het incident met de honkbalknuppel was © Persbureau Heitink
09:00

Politie waarschuwt voor oplichters

06:00

Brandweer haalt bewoner uit woning

Hulpdiensten zijn zondagavond rond 21.30 uur uitgerukt voor een brandmelding aan de Vanenburg in Ede. Een woning bleek vol rook te staan. Behalve de brandweer en politie kwam ook een ambulance naar het adres.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse had een van de buren alarm geslagen omdat een bewoner niet reageerde op een rookmelder die afging. Brandweerlieden hebben daarop de deur geforceerd. Binnen troffen ze de bewoner aan. Die bleek rook te hebben ingeademd. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Volgens de correspondent was een pannetje op het vuur de oorzaak van de rookontwikkeling.
De brandweer haalde de bewoner uit de woning
De brandweer haalde de bewoner uit de woning