Rivierengebied

Rij-instructeur filmt doldwaze inhaalactie: 'Wat een mafkees!'

De auto belandde bijna in de sloot.
De auto belandde bijna in de sloot. © Dashcam rijschool Inseen
ZALTBOMMEL - "Kijk eens die mafkees. Boem! Die auto is total loss." Het is de eerste reactie van rijinstructeur Ramon Sosrojoedo die deze vrijdag samen met een leerling, net buiten Zaltbommel, bijna een ongeluk had.
Ramon en zijn leerling zaten eerste rang toen ze op de Steenweg werden ingehaald door een witte Mercedes. Die haalde links van de vluchtheuvel de leswagen in, stuurde terug en schoot rakelings voor Ramons wagen in de berm. Met kunst- en vliegwerk kreeg de bestuurder van de Mercedes de auto onder controle.
De beveiligingscamera in de auto legde het voorval vast. "Ik kom dit soort kamikazeacties vaak tegen", zegt Ramon tegen Omroep Gelderland, "maar nooit als de dashcam aanstaat, hahaha."

Telefoon roodgloeiend

Het filmpje van de doldwaze inhaalactie belandde op het populaire videoplatform Dumpert en sindsdien is Ramon een plaatselijke beroemdheid. "Ik ben al 25 jaar instructeur. Heel veel oud-leerlingen bellen me nu op."
Ramon bleef na de inhaalactie, die bijna eindigde in de sloot, opmerkelijk opgewekt. "De beelden gaan we straks eens rustig terugkijken", zegt de instructeur tegen zijn leerling in het filmpje. "Die had je niet gezien, hè? Die auto is naar de kloten. Sukkel, hè. Hahaha!"
Inhaalactie gaat fout
Beiden konden er achteraf dan wel om lachen, het had helemaal verkeerd kunnen aflopen. "Het scheelde niks. Voor het zelfde geld had die bestuurder ons geramd."
Die auto moet schade hebben, op zijn minst een lekke band
Rijinstructeur Ramon
De Mercedes maakte zich uit de voeten en dat had Ramon eigenlijk niet verwacht. "Ik dacht dat de bestuurder even verderop bij een tankstation zou stoppen om de schade te bekijken, want de wagen had een flinke klap gemaakt. Die auto moet schade hebben, op zijn minst een lekke band."
Ramon en zijn leerling zitten maandag weer in de auto. "We gaan het er dan nog wel over hebben. Het is een coole jongen, hoor. Volgende week gaat hij voor zijn examen. Eerste keer. Die slaagt wel."

Politie doet onderzoek

De Verkeerspolitie Oost-Nederland laat zaterdagavond weten het filmpje ook te hebben gezien en is een onderzoek gestart. "Wij hebben meerdere meldingen ontvangen van burgers die ons tipten over de video", schrijft de politie.